Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bir gecede üç gelinlik giyme modası

Düğün gününüzde artık üç gelinlik giymeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Evet evet, tam üç adet! Eğer siz sıkı bir trend takipçisiyseniz, zaten bunu biliyorsunuzdur. Ancak bilen bilmeyene anlatsın demek yerine, yine benden duyun istiyorum. Öncelik, evden çıkış elbisenizde. Yani ister beyaz, ister beyaza yakın tonlarda olsun; sade bir gelinlik havasındaki elbisenizle çıkıyorsunuz evinizden. Tabii, etrafınızda düğün fotoğrafçıları ve kameramanlar yer alıyor. Her anınız ve her giydiğiniz fotoğraflanmayacaksa; ne anlamı var ki? Ardından günün en önemli detayı olan asıl gelinliğinizi giyiyorsunuz; yine fotoğraflanıyorsunuz. Ve düğün başlıyor! Son olarak da sıra düğün sonrası parti gelinliğine geliyor. Adı üstünde; parti gelinliği... Dans etmenizi zorlaştırmayacak bir gelinlik modeliyle geceye devam ediyorsunuz. Şimdi biraz detaya girelim...

PÜSKÜLLÜ MODELLER
Evden çıkış elbiselerinde genellikle midi ya da mini boylar tercih ediliyor. 1920'li yılları çağrıştıran püsküllü modeller ise inanılmaz trendy. Eğer asıl gelinlik konusunda tercihinizi 1920'ler havasında bir gelinlikten yana kullanmıyorsanız; evden çıkış elbiseniz için bu püsküllü modeller isabetli bir seçim olacak. Buradaki en önemli detay; tüllerle, püsküllerle, dantellerle ya da saten kumaşlarla desteklediğiniz gelinliğinizin muhakkak elbise havasında olması. Aksi halde, sonrasında giyeceğiniz asıl gelinliği gölgelemiş olursunuz.
Asıl gelinlik konusunun ucu çok açık. Burada, düğün konseptiniz en önemlisi. Bir kır düğününde romantik formları tercih edebilir, kapalı salon ya da havuz başı düğünlerinde gösterişli bir prenses havasına bürünebilirsiniz. Plaj ve tekne düğünlerinde, hafifçe esen rüzgara karışan uçuş uçuş gelinliğinizle etrafta dolaşabilirsiniz. Yani, gelinlik modelinize karar verirken dikkat etmeniz gereken en önemli şey; mekan ve konsept. 20'leri çağrıştıran gelinlik modelleri trendler arasındayken, göğüs yerine sırt dekoltesinin moda olduğunu hatırlatmak isterim. Dirseği aşan eldivenler, gelinliğinize uygun olabilecekse helenistik ve romantik saç aksesuvarları, kocaman çiçekli taçlar ve tokalar, şemsiyeler, kare topuklu ayakkabılar da trendler arasında. Bu arada kabarık gelinlik modasını birkaç dönem önce geride bıraktığımızı da hatırlatayım. Eğer ki hayallerinizi süsleyen model kabarık değilse; hiç zorlamayın!

TARZINIZI KORUYUN
Düğün sonrası parti elbisesi için yine evden çıkış elbisesi kriterlerini dikkate alabilirsiniz. Ama sizin yerinizde olsam, midi ya da mini boyda kabarık ve eğlenceli bir gelinlikle partinin tadını çıkarır, fotoğraflara çılgın dansımla konu olurdum. Ya da trendy olan beyaz ve şık bir tulumla farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Ayrıca saç ve makyajınıza minik ve enerjik dokunuşlar yapıp partinin hakkını verebilirsiniz. Ne trendlerin peşini bırakın ne de stilinizden ödün verin. Yani trende uyacağım diye sizin olmayan bir stilin içinde olmayın. Trendleri ve stilinizi harmanlayın, trendy bir 'siz' olun derim.

BEYZA ŞEKERCİ
Geçen yıl Engin Hepileri ile evlenen Beyza Şekerci, üç gelinlik trendinin hakkını veren isimlerden olmuştu. 1920'ler havasındaki elbisesiyle evden çıkmış, sonrasında eteğinde 80 metre tül kullanılan kabarık mı kabarık gelinliğini giymişti. Tül eteği çıkardığında ise, altından çıkan dantel detaylı romantik after party elbisesiyle geceye devam etmişti. Merarica markasının yaratıcısı Merve Üründül'ün imzasını taşıyan üç tasarımı da gayet iyi taşımıştı Beyza Şekerci.

TAZE TAZE
Havaianas, yeni sezon terliklerini geçtiğimiz gün W Hotel'de tanıttı. Birbirinden renkli, eğlenceli ve rahat tasarımları görünce aklıma bir fikir geldi. Son dönemlerin düğün trendleri arasında ilk sırada yer alan plaj düğünlerinde, gecenin ilerleyen saatlerinde ayakkabıları ayağından fırlatan konuklara neden bir adet plaj terliği hediye edilmesin? Bence eğlencenin dibine vurulduğu bir gecede çok isabetli bir jest olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA