Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Smokinler ve prenses elbiseleri göz kamaştırdı

Bu akşam sona erecek olan Mercedes- Benz Fashion Week Istanbul'da, tüm hafta boyunca moda tasarımcıların ve markaların 2017 ilkbahar/ yaz koleksiyonları sergilendi. Tasarımlar ve tasarımcılardan bahsedeceğiz tabii ama ilk kez Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen moda haftası için mekan konusunda tereddütlerim vardı açıkçası.
Fashion Week'e en çok yakıştırdığım mekan 2010'da İTÜ Taşkışla Kampüsü olmuştu.
Moda haftası ruhu ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ni bir türlü bağdaştıramamıştım ama yanılmışım! Mekan çok ferah, her şey çok daha düzenli, basın ve VIP için lounge alanı çok daha rahat ve merkezi.
Gelelim koleksiyonlara... Fashion Week, Gül Ağış'ın defilesiyle başladı. Agatha Christie'nin, 'Orient Express'i yazdığı otel, yani Pera Palace'da izlediğimiz koleksiyon, az sayıda davetliye sunuldu.
Gül Ağış'ın bu özel davetindeki tüm detaylar, haftanın en etkileyicileri arasında. Mekan ve sunum çok çok iyiydi.
Agatha Christie'nin kitabından esinlenilen koleksiyonda; derin V yakalarına, rahat kesimlerine yer verilmiş.
Ağış; çizgili, maskülen dokuları, simli ruffle ve ipeklerle karıştırmış. Dominant tavırla, romantizm harmanlanmış.
Confort-chich akımına gönderme yapılmış; çok iyiydi.
Moda haftası Cihan Nacar'la devam etti. Cihan Nacar'ın mayo ve plaj giyimi koleksiyonu da gayet iyiydi.
Zaten kendisi son dönemlerde en sevdiklerim arasında.
Arzu Kaprol'da, bu sefer defile yerine, füturistik, dijital bir şov izledik.
Derya Açıkgöz ise kendini daha da aşmış! İnsanlarda 'Hadise'nin kardeşi, o yüzden ne yapsa gider' algısı varsa kesinlikle kırılsın! Çünkü Açıkgöz; inanılmaz çalışkan, yaratıcı, hevesli ve mesleğine aşık. Yani, Hadise'nin en büyük desteği front row'da olması olur; o kadar!

CİNSİYET AYRIMCILIĞI
Ve sıra geldi Raşit Bağzıbağlı'ya... Kadınlar onun tasarımlarına bayılıyor, ismi söylendiğinde akan sular duruyor. Bağzıbağlı aslında bu sezon, klasikleşen tarzının dışına çıkmış. Koleksiyonda smokinlere, derin yırtmaçlı parçalara, kreplere rastlıyoruz. Özellikle de yelpaze, kumaş konusunda genişledikçe genişliyor. Yani Bağzıbağlı'yı kadınlar daha da sevecek gibi. Dilek Hanif koleksiyonunu, Raffles Hotel'de özel bir davetle sergiledi. Tasarımlar şahaneydi. Modern prenses havasındaki elbiseler, ışıltılı detaylar büyüleyiciydi; çok beğendim! Deniz Berdan'ın defilesi de şov ve tasarımlarıyla çok konuşulacak gibi görünüyor. Cinsiyet ayrımını konu olan eğlenceli şovun ayakta alkışlandığını söyleyebilirim. Veee işteee karşınızdaaa yine kadınların çok sevdiği bir isim: Özgür Masur. İnanılmaz olacağını biliyordum ama neye inanamayacağımı kestiremiyordum. Deli gibi çalışan, üreten, yaratan biri o. Kumaşlar akıp gidiyordu sanki. Dikişler çok başarılı, kalıplar olağanüstü. Bu arada geçen sezon Fashion Week'te koleksiyonlarını tekrar sergilemeye başlayan Bora Aksu'yu çok özlemişiz! Onun moda anlayışına, tasarımlarına ihtiyacımız var. Aslında görmek istediğimiz birçok isim daha var... Mesela Ümit Ünal, yani namı diğer Griboy! Neredesin? Çık ortaya!

KİM, NE GİYDİ?

Koleksiyonları izlemeye gidenler; defileler kadar dikkat çekiciydi... Herkes çok özenli, stil ikonu gibiydi.
Stilini en çok sevdiklerim arasında Burcu Esmersoy ve stil danışmanı Mert Aslan vardı. Gül Ağış'ın defilesini izlemeye giden Esmersoy ve Aslan'ın üzerindekilere gelecek olursak... Önce Mert Aslan'dan başlayalım: Sweatshirt, pantolon ve ayakkabı: Gucci, Parka: Tomas Maier Fular: Hermes. Burcu Esmersoy: Elbise: Lug Von Siga Ayakkabılar: Saint Laurent.
Dilek Hanif sergisini görmeye giden Demet Hanif'in üzerindekiler: Etek ve bluz: Dolce&Gabbana Çanta: Hermes Ayakkabı: Christian Louboutin
Seçkin Piriler kendi tasarımı olan deri ve zımba detaylı kıyafetiyle oldukça rock style görünüyor. Eteğinin pilili detayıyla stiline biraz da romantik hava katmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA