Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Oversıze kesimler, baskılı tişörtler ve taytlarla şık olun!

Hamilelik döneminde kadınların en büyük sorunlarından biridir giyim kuşam. Bazılarının canı istemez giyinmeyi, bazıları da görünümünden ödün vermez. Ama giyinip bakımını ihmal etmeyen kadınlar, sosyal hayatlarından kopmuyor, hamilelik dönemini çok daha pozitif geçiriyorlar; benden söylemesi.
Birkaç sezondur moda olan öyle parçalar var ki, hamileyken de rahatlıkla giyilebilir.
İşte bunlardan birkaçı:
Üst tarafı bol, aşağıya doğru hafifçe darlaşan oversize kesimli tasarımlar, tam da hamilelere göre. Elbise ya da trençkot gibi parçalarda oversize kesimlere yönelirseniz; hem trendy görünecek, hem de vücudunuz için uygun giyinmiş olacaksınız. Ayrıca, iki beden büyük giyinmenin moda olduğunu da hatırlatıyorum; bu kıyafetleri doğumdan sonraki dönemlerde de zevkle kullanacaksınız.
Alt giyimde taytlar, hamileler için vazgeçilmezler arasında. Tayt konusunda deri ya da rugan görünümlü kumaşlara yatırım yaparsanız, trendy görünümünüzü yine ön plana çıkarmış olacaksınız.
Üstüne giyeceğiniz elbise gömlekler de size göre.
Baskılı tişörtler, özellikle de müzik grubu ya da bir rock star fotoğrafı olan tişörtler inanılmaz revaçta.
Sevdiğiniz star kimse hamileyken de üzerinizde taşımaya değer.
Bu dönem muhakkak denemeniz gereken modellerden biri de maksi elbiseler.
Baskılı tişörtünüzün altına yeri süpüren bir etek tercih edebilir ya da tişört ve bodylerin üzerine giyeceğiniz ince askılı elbiselerle de trendy olabilirsiniz.

DOLGU TOPUKLULAR
Ayakkabı konusunda dikkatli olmalısınız. Uzmanlar, yüksek topukluları çok özel bir davet olmadığı sürece önermiyor, dolgu topuklu ayakkabılarda sakınca görmüyorlar.
Günlük hayatta altı hafif kalın sneakers'lar, bilekte biten ankle botlar, üzerinde tüy ya da taş olan tasarımlar, modanın takipçisi olduğunuzun göstergesi olacaktır.
Çanta olarak ise mini sırt çantaları kullanışlı ve güncel bir tercih olabilir.
Gelelim aksesuvarlara...
Dışarı çıkarken hem güneşten korunma amaçlı, hem de şiş gözlerinizi gizlemek için güneş gözlüğü kullanmanız şart. Peki hangi tarz güneş gözlükleri moda? Devasa büyük gözlükler, renkli camlılar ve hatta hâlâ aynalılar... Choker yani tasma kolyeler, stilinizi tamamlayacak bir diğer öğe olabilir. Tek omzunuza atacağınız ya da iki omzunuzdan aşağıya sarkıtıp bir kuşak ya da kemer yardımıyla göğüs altınızdan sabitleyeceğiniz bir şal da şıklığınıza şıklık katacak.
Peki bu yılın hamile ünlüleri davetlerde nasıl görünmeyi tercih ediyor?
Kızı Blue Ivy'den sonra şimdilerde ikizlere hamile olan Beyonce'nin doğum yapmasına fazla zaman kalmadı. Beyonce'nin üzerinde, bol ve uzun elbiselere, ayrıca vücuduna yapışan kesimlere sıklıkla rastlıyoruz. Beyonce, tarzıyla her daim enerjik. Şarkıcı, 'Güzel ve Çirkin'in galasında Gucci elbisesi ile şıktı. Kızının Guicci ipek şifon elbisesi ise 26 bin dolar.
En sevdiğim çiftlerden biri Rosie Huntington-Whiteley ve Jason Statham.
Rosie, hamileliği boyunca da zarif tarzından ödün vermiyor.
Vücuduna oturan soft ve tek renk elbiseler vazgeçilmezi.
Amal Clooney ve George Clooney de ikiz bekleyen çiftler arasında. Soft renkleri, siyah ve beyazı birlikte sıkça kullanan Clooney, hamilelik döneminde de stilinden vazgeçmiyor. Clooney, salaş bir kıyafeti mutlaka yarı keskin formlu bir ayakkabı ve çantayla harmanlıyor.
İkinci çocuğuna hamile olan Natalie Portman da soft renklerden vazgeçmiyor Özellikle de beyaz ve krem tonlarını tek başına kullanmayı çok seviyor. Saç ve makyaj konusunda da sadelikten yana.
Hamilelik haberini geçtiğimiz Kasım ayında katıldığı Givenchy partisinde açıklayan Amanda Seyfried; stilinde diz üstü elbiselere ve bantlı sandaletlere sıkça yer veriyor.
İsmi Brad Pitt'le anılan Marion Cotillard da hamilelik dönemini şık geçiren ünlüler arasında.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA