Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bu sıra dışı tasarımları Madonna görse aşık olur!

Geçtiğimiz pazartesi günü Cihan Nacar defilesiyle başlayan ve dün akşam Gülçin Çengel defilesiyle sonlanan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da neler yaşandı? Koleksiyonlar nasıldı? Peki, ünlüler? Bu soruların cevapları işte burada!
İstanbul Moda Haftası geçtiğimiz dönem Zorlu Center-Performans Sanatları Merkezi'nde yapılmıştı. Pek konforluydu, ulaşım kolaydı, her şey yerli yerindeydi, kulis ve defile alanının birbirine olan yakınlığı, defile aralarında yeme-içme pozisyonları çok iyiydi.
Ancak, kim ne derse desin bu alanı bir moda haftası ruhuna çok da yakıştıramamıştım. En iyisi 2010'da İTÜ Taşkışla kampüsünde gerçekleşen moda haftasıydı kesinlikle! O ruh bir daha hiç yakalanmadı.

MODA SANAT KOKTU
Geçtiğimiz Ocak ayında yine Zorlu Center'da gerçekleşmesi planlanan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ertelendi ve geçtiğimiz hafta Beyoğlu'ndaki Grand Pera'da yapıldı. 'Allah Allah, nasıl olacak bu iş?' diyordu konuyla ilgili kişiler.
Benim de çekincelerim vardı tabii. Ancak, öyle mutlu oldum ki! O kaybettiği ruhu yeniden kazandı moda haftası. Bu, tamamen Grand Pera ile alakalı. Defile alanları, ambiyans muhteşem!
Moda, resmen sanat koktu! Lütfen, rica ediyorum; böyle devam!
Ambiyansı bırakalım ve içeriğe gelelim hemen... Defilelerin çoğunu izledim, ancak bazılarını izleme fırsatım olmadı açıkçası. Hem kuliste, hem de defile alanlarında olmayı hep çok sevdim.
Arkada neler olduğunu görmek ve deneyimlemek bence işin bir parçası; hatta olmazsa olmazı. Birkaç koleksiyondan bahsedecek olursam; ilki kesinlikle Cihan Nacar olur. Adam ne yapmış öyle ya! Cihan Nacar plaj giyimi tasarımcısı; evet. Ee tabii sonbahar/ kış koleksiyonunda da cıvıl cıvıl mayo, bikini modelleri tasarlayacak değildi ya!
Cihan, body olayına girmiş kış koleksiyonunda; payetler, danteller, püsküller, tüller birbirleriyle dans ediyordu adeta. Kesimler ve modeller şahaneydi; bayıldım!
Eğer, Madonna ya da Dita Von Teese bu tasarımları görse aşık olur bence. Sahnede giymek için kaç tane satın alırlar bilinmez.
Mehtap Elaidi koleksiyonu da iddialıydı. Kat kat tül elbiseler, pantolonların yanlarından çıkan kabarık tüller, elbiselerin altından çıkan tül pantolonlar dikkat çekiciydi.
Deniz ve Begüm Berdan'ın markası DB Berdan'ın tarzı asidir; biraz rock, biraz punk kokar hep.
Aslında çok kişiye hitap etmez, ancak koleksiyonu görenler anında tarzlarını değiştirebilir. Çok şahit oldum bu duruma; o yüzden söylüyorum. DB Berdan, diğer defilelerinde olduğu gibi, bu defilesinde de acayip bir şov hazırlamış. Hiç bitmesin istiyorsunuz.
Ünlü isimler, bu sefer abartmamıştı giyim kuşam konusunu. Daha günlük, ancak yine de stil sahibi görünümleriyle katılmışlardı defilelere. Nerede o eski şaşalı moda haftaları?
Moda haftasında giyilmek üzere satın alınan ve belki başka bir yerde bir daha giyilmeyecek kıyafetler, kapıdan eksik olmayan magazinin patlayan flaşları, kamera ışıkları; sadece birkaç sezon önceydi; ne oldu size? Belki de böylesi daha iyidir, moda bir şov alanı değildir; ama ne yalan söyleyeyim ben o halini çok seviyorum. Kadınlara da bu önemli haftanın önemini yitirmemesi adına, eski havalarına bürünmeye davet ediyorum. Ayrıca bence, moda dünyanın en renkli sanatı ve şovudur! Dünya duysun şovumuzu; hem koleksiyonlar, hem de moda severleriyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA