Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gamze 'ben değilim' diyorsa olay bitmiştir

Avukat Tayfun Akçay der ki; "Seks suç, değil, kişinin iradesi dışında seksi sergilemek suç"!!!
Gamze Özçelik'in başına gelenler malum. Allah bildiği gibi yapsın denecek 'iğrenç' kişiler, Gamze olduğunu iddia ederek, internete cep telefonuyla çekilmiş seks görüntülerini yaymış... Gazetelerde çıkan 'Rezil Video' manşetleri, "Kasetteki kız yarı baygındı yoksa uyuşturucu mu kullandı?", "Acaba gerçekten Gamze mi?" soruları bir yanda, hadiseyi yerinde kaykıla kaykıla büyük bir hazla takip edip, sanki seks günahmış gibi kasetteki kızı kınayanlar diğer yanda. İyi de bu işin kadını erkeği yok ki! Asıl suç; bir kişinin özel hayatını izinsiz sergilemek değil mi?. Bugün Gamze'ye yarın kim bilir hangimize dedim ünlülerin Avukatı Tayfun Akçay'a konuyu görüşmeye gittim.

RIZASI YOKSA SUÇ!
Akçay "Kuaföre saçımı kes dediğinizde, kesmeyip boyarsa o bile suçtur. Burada bir insanın şeref ve namusunu halkın karşısında hakarete maruz bırakacak bir sergileniş söz konusu. Gerçek ya da değil..." diye konuya girdi. Bir görüntünün internette, sinemada ya da televizyonda yayınlanması fark etmezmiş. İster kuaförünüzün saçınızı kesecekken, boyaması, ister cinsel hayatınızın cümle aleme yayınlanması olsun, kişinin rızası yoksa hepsi suç kapsamına girermiş. Akçay'ın cep telefonlarıyla, zaman ve mekan tanımadan yapılan video ve fotoğraf çekimlerine yorumu ise; "Bir insanı tabancayla, ekmek bıçağıyla, şişle öldürürsünüz ama sonuçta öldürürsünüz değil mi? Kamera, fotoğraf makinesi ya da cep telefonu, sonuç aynı; izinsizse suçtur". Ayrıca kişiyi 'benzetmek', yani o olmadığı halde, oymuş gibi göstermek ve medyada bu tip haberlere yer vermek de suçmuş. Hani Gamze Özçelik'e yapılan gibi.

CEZALAR CAYDIRMALI
"Peki bu tip kasetleri ortalığa çıkartanlar ne ceza alırlar?"
"Mesela hırsızlık için her davranış bir suçtur. Eve girersin suçtur, gece girersin suçtur, evdeki kişilere zarar verirsin suçtur, tecavüz edersin suçtur, evdeki kişiyi yaralarsın o da suçtur. Hepsi ek suçtur... Burada habersiz kasete çekme ve yayınlama; hakaret suçu ve ahlaka adaba aykırı eylemdir. Teşhirden doğan bir de müstehcenlik durumu var. Ayrıca görüntüleri kamuoyuna yansıtacak bir mecrayı kullanarak yayınlamak bir kere daha suç." Akçay'a göre eğer kaset sahibi suçlular 'yakalanırsa'; müstehcenlikten para cezası, teşhirden dolayı 3 ay-1,5 yıl arası hapis cezası yer. Mağdur tarafından açılan hakaret davası ile tazminat da alınır, içeri de atılırmış. Ancak maalesef internet ortamında bu tip eylemlerin devamı, hukuksal açıdan önlemezmiş. Akçay'a göre; bu tip kasetlere, resimlere basında yer verilmemesi ve olayın büyütülmemesi kişileri karalamak isteyenlere en büyük ceza. Bizim yapacağımız ise olayda obje olan kişinin asıl söylediğini kabul etmek. Yani Gamze Özçelik "Kasetteki ben değilim" diyorsa olay bitmiştir. Ben de bu işin kadını, erkeği yok diyorum ve adli mercilerin konunun üstüne gidip, caydırıcı cezalar uygulamalarını umuyorum. Bazı insanların üzüntüsünden bu kadar keyif alanları ise hiç anlayamıyorum. Sizin güvendiğiniz dağlara bir gün kar yağmayacağı, hakarete uğramayacağınız, sebepsiz yere milletin diline sakız olmayacağınız ne malum?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA