Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gel gel gel seneye beni dövsene!

Anlamıyorum! Ortadan ikiye çatlayacak gibi oluyorum da bazı şarkıların sözünü asla anlamıyorum! Şaka değil "Yahu bu ablaabi ne diyor Allah aşkına" telaşıyla kulağımı hoparlöre dayamışlığım bile vardır. Ömrümüz Türkçe şarkıların sözlerini çözmeye çalışmakla geçti. Mesela Yaşar'ın 'Ya bu gece gel ya da gelir ecel'i yıllarca 'Ya bu gece gel ya da delirecem' diye söylemiştim. Kayahan'ın en damar şarkılarından 'Yemin Ettim'deki 'Hüzün tünellerinde soldum kederlerinde'yi 'Üzüntün ellerimde soldum kederlerinde' zannetmiştim. En komiği Hepsi'nin 'Aşk Sakızı Mısın?'da olmuş; bir yaz boyu avaz avaz 'Aşksız kızgın mısın?' çığırmıştım. Son günlerde 'anlamıyorum imdaaat şarkılar' listemin zirvesinde Hadise var!

YAN YANA Bİ DÜŞSENE
Eurovision sonrası albümünün ilk klip şarkısı 'Evlenmeliyiz' de Hadise ne diyor anlayan sevabına beri gelsin. Günlerdir 'ya bu gece gel ya da delirecem' kıvamındayım. Nakaratın ilk cümlesinden anladığım şu: 'Gel gel gel seneye beni dövsene Senle ben yan yana bi düşsene' Aaa! Şarkının yazarı Sinan Akçıl bu kez kafayı sıyırmış. İnsan 'Seneye beni dövsene' gibi bir söz yazar mı? Devamında da 'Bi düşsene' diyor. Evler yansın! İlişkinin suyu çıkmış, kan gövdeyi götürüyor. Böyle bir ikili kesinlikle evlenmesin! Üçüncü sayfaya haber olmaları an meselesi. Bence yanlış anlıyorum, başka ne olabilir? Hımmm... 'Gel gel gel sen de beni övsene / Senle ben yan yana bi düş etsene' mi?

GELSENE BENİ ÖRSENE
Ama bu nasıl megaloman bir tavırdır. İnsan sevgilisine 'Beni övsene' demez ki. Olmaz olmaz! Acaba 'Gel gel gel seneye beni örtsene mi?' diyor Hadise. Haa olabilir, evlilik sarıp sarmalamak ya, belki kız üşüyor, kocası üstünü örtsün istiyor. Ayy hala emin değilim, dur bir daha dinleyeyim. Haaa korkarım doğrusu şu; 'Gel gel gelsene beni örsene.' Ahahaha... Saçmalama kızım Ayşe, adam kızı niye örsün? Offf! İnsanların eğlenmesi gereken bir şarkıda az sonra aklımı kaçıracağım vallahi. İyisi mi doğru sözleri bulayım. Bingo! Buldum! 'Gel gel gelsene de beni öpsene Senle ben yan yana bi düşünsene' Ohh be! Bu şarkıyı da atlattık, derin bir nefes aldık. Sıradakine hazır mıyız? Her zaman!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA