Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Evimizin kraliçesi olamadık gitti

İkinci çocuğunu doğurdu doğuracak sunucu Gül Gölge Saygı, bir röportajındaki gerim gerim gerildiği koltuğundan son noktayı koymuş: Dikkat! Dikkat! Arkadaşlar hazır mısınız? (Batsın bu dünyaaa...) Şöyle diyor Gölge: "Evimin kraliçesiyim!!!!" Deme be! Editörler de başlığa taşımışlar bu nadide cümleyi.

KRALİÇE GÜL UZAYLI MI?
Elimde gazete bakıyorum, bakıyorum yine bakıyorum... "Evimin kraliçesiyim...", "Evimin kraliçesiyim...", "Evi-min! Kraliçe-siyim!!!!" In ın ınnn... Sonra gözümün önünden film şeridi gibi annem, anneannem, babaannem, annemin arkadaşları, arkadaşlarımın anneleri, onların arkadaşları yani özetle bildiğim tüm kadınlar geçiyor. Zengini, orta hallisi, çalışanı, ev hanımı, taze gelini, kırk yıllık evlisi... "Evimin kraliçesiyim" ha? Ev ve kraliçe olmak! Hımmm... Bu cümle ilk bakışta pek havalı geliyor göze. Kim bilir Kraliçe Gül belki uzaylıdır, belki mavi kandır, belki tanıdığım bütün kadınlar salak, o akıllıdır. Belki gerçekten bir eli yağda bir eli baldadır. Gerçi ben ne zengin kadınlar gördüm de kraliçe değil 'kra-' bile olamadılar. Ya ben? Zavallı ben... Ben evimin temizlikçisiyim... Gündelikçiden daha çok mesai harcıyorum evimin düzenine ve temizliğine. Üstelik para veren de yok hani. Yerdeki bir saç kılına aklımı kaçırabilirim. Gece 01.00'de süpürge açmışlığım var mı? Var! Ben evimin aşçısıyım, Ayşe Tüter'iyim... Hiç kimse yemekleri benim gibi yapamaz. Babamdan mı kalmış ne? Babam, annemin pişirmediği hiçbir yemeği yemezdi mesela... Bildiğim çoğu baba da yemez zaten.

EVİMİN KÖLESİYİM
Ve evimin bütün alışverişlerini ben yaparım, evimi ben havalandırırım, eksikleri tam liste sadece ben çıkarırım, mumları ben yakarım, ben söndürürüm, yeni kokuları ben bulurum, çarşafları-havluları ben seçerim, arızaları ben fark ederim, elektrikçiyi ben çağırırım, gündelikçiye ne yapılacağını ben tarif ederim, sofraları ben kurarım, başkası kursa öyle olmaz zaten. Yani ben ne yazık ki evimin kraliçesi falan değilim ve bu kafayla evlensem de olmayacağım. Ben evimin kölesiyim, kölesi! Hani birçok kadın gibi... Rica edeceğim kandırmayalım birbirimizi. Kraliçeymiş...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA