Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yiğit K. için neden çıt çıkmıyor?

Salı gecesi medya dünyasının gündemini belirleyen en sağlam internet sitesi Medyatava soruyordu: "Deniz Seki'ye yapılan Akşam gazetesi yazarı Yiğit Karaahmet'e niçin yapılmıyor?" Hemen bilmeyenleri özetle bilgilendirelim. Akşam gazetesi yazarı (büyük ihtimalle artık eski yazarı) Yiğit Karaahmet, yılbaşı öncesi evinde 105 gram kokainle yakalandı. Sonuç: Karaahmet "Ben kimseye kokain temin etmedim, sadece içiciyim" dese de 105 gram kokaini kendi kendine içeceğine kimseyi inandıramadı herhalde.

KANKALARI KAYBOLDU
İşin hukuki kısmını bilmem fakat şimdiki durumu biliyorum; genç yazar cezaevinde, bir süre daha da çıkacağa benzemiyor. Büyük ihtimalle gazetecilik kariyeri de son bulmuş durumda. Zaten kariyerini ona buna bel altından yazılar döşenmekle yapmıştı talihsiz kardeşimiz. Neyse... Medyatava soruyordu salı gecesi (Gerçi çarşamba sabahı sormaktan vazgeçmişti, uyandığımda siteye baktım haber kaldırılmıştı ya da yeni haberlerin altında kaybolmuştu, neyse...) "Ey Yiğit'in arkadaşları neredesiniz? Deniz Seki'ye yapılan destek Yiğit'e niçin yapılmıyor? Medyadan arkadaşları nerede? Bir don-atlet götüren, maddi-manevi destek olan yok mu bu çocuğa?" Valla bu soruların cevabını ben de merak ediyorum doğrusu... Özellikle kankilerinin niye kayboldukları kısmını. Yukarıda Allah var, kim olursa olsun, ne yapmış olursa olsun başına bunların gelmesini istemem. Fakat söz konusu şahsiyet Yiğit Karaahmet ve sanırım Medyatava'nın sorularına birkaç cevap patlatabilirim. Bir kere Deniz Seki gibi iyi kalpli, güzel ruhlu bir insanla Yiğit'i kıyaslamasak iyi ederiz. Şimdi Yiğit K. içeri girdi diye de üzülecek değilim. Kimse de bana vicdansız demesin. Bu adam yıllarca herkese kötülük yaptı, birçok kişinin canını yaktı, terbiyesizce, haince, şeytanca yazılar yazdı. Bir gün bile vicdanının sızlamadığına eminim. Hep kötülükten beslendi, gerçi beyninin sulanmış olduğunu bilsek daha anlayışlı olabilirdik ama cümle aleme kötülük yaptı mı, yaptı. Kaç kişiyi ağlattı, kaç kişiyi zor durumda bıraktı, kaç kişinin ekmeğiyle oynamaya kalktı. Saymadık sayamadık...

KİMSEYİ SEVMEZSEN...
Bakın şimdi en yakın arkadaşlarından bile 'çıt' çıkmıyor, teller bozuk ses gelmiyor. Kimse yardım eli uzatmıyor Yiğit'e. Şu hayatta insan ne ekerse onu biçiyor işte... Şimdi başına bir felaket geldi. Kendi seçimlerinin sonucunda mı? Evet. Fakat herkesin zaafları vardır, birçok insanın başına böyle şeyler gelebilir, zaaflarımıza yenilebiliriz değil mi? Böyle zamanlarda da arkadaşlarımız tutar elimizden, bize güç verir. Yiğit yapayalnız çünkü bu onun seçimi! Üstelik içinde zaaf barındırmayan bir seçim. Kimseyi sevmezsen kimse seni sevmez, kimseye iyilik etmezsen iyilik bulamazsın güzel kardeşim. Neyse... Yiğit K.'nın yalnızlığını yaptığı kötülüklere sayıp, iç hesaplaşmasını tamamlamasını, ardından beyaz bir sayfa açabilmesini ümit ederim. Allah kurtarsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA