Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sonunda ilişkileri bitti

'Ayrıldı, ayrılacaklar derken sonunda ilişkileri bitti'. Bu bir magazin haberi başlığı. Durumdaki kötü düşünceyi, "Hadi ayrılsak da göbek atsak" duasının kabul olma coşkusunu sen gör sevgili okur. İki ünlü birbirinden hoşlanıyor, aşık oluyor ya da ne bileyim birbirilerine karşı heyecan duyuyorlar. Daha birbirilerini tanıyamadan, magazin basını tarafından bir yemek çıkışında, bir park buluşmasında, bir sinema salonu önünde falan şipşaklanıyorlar.

GELSİN İKİNCİ PERDE
İşte elin kolun bağlandığı an budur! Yaşayan bilir, yaşamayana göre 'hayat onlara güzeldir'. Daha yumurtasını nasıl yediğini, sabah hangi ruh haliyle uyandığını, ya da diyelim, sinirlendi mi ne tepki verdiğini bilmediğin, öğrenme fırsatı bulamadığın kişiyle ülke çapında 'çift' ilan edilirsin. Ve aniden bunun acayip ağır yükü yerleşiverir omuzlarına... İlk karenizi çektiler, yüreklere su serptiler mi gelsin ikinci perde. O da kavga, ayırma, yar etmeme, yakıştırma-yakıştırmama perdesi. Mahallenin dedikoducu kadınları misali teoriler üretirler. Her gün yeni haberler uydururlar, huzuruna çomak sokarlar. Bir de tüm bu haberlere inanan ailen ve arkadaşların tuz-biber ektiler mi artık ilişkin iflah olmaz. Sen karşındakini sevmeye, tanımaya, güvenmeye, onu anlamaya çalışırken bir anda önünde 'yapılması ve yapılmaması gerekenler listesi' gelir. İlişkinin bu alemden sağ salim çıkmasını istiyorsan ille uyulacaktır bu listeye... Sabrın, sinirin, aşkın yeterliyse yenilmezsin, bir süre sonra susarlar. Ama sussalar da hep bitsin isterler, bitirmek isterler sizi. Hani ben mutlu değilim ya kimse mutlu olmasın. Hani sen başarılısın, güzelsin ya da şöhretlisin ya, elindekiyle yetinmelisin. Çüşşş yani! Bir de üstüne aşk yaşayacak değilsin değil mi, tadında. Alt fikir budur yani; sakın mutlu olma! Paranı kazanıyorsun işte, aşk arama.

BİZ DEMİŞTİK
Ve genellikle sonunda onlar haklı çıkarlar. Oyunları, tuzakları, dedikoduları, sevdiğin kişi üzerinden itibarını, kariyerini baltalamaya çalışmaları sonuç verir. Sen sağlam değilsen, tecrübeli değilsen, kendini ve sevgilini korumayı beceremeyenlerdensen, kariyerin her şeyinse teslim olursun. Onlar da sözüm ona 'haklı'. 'Biz demiştik', 'Önce biz çiziktirmiştik' demek için dört gözle beklerler. Ve sonra bir sabah ayrılık haberin duyulduğunda hiç senin pabucunu giymeye çalışmadan, hiç iyilikten nasiplerini almadan büyük bir sevinçle; 'Ayrıldılar, ayrılacaklar derken sonunda bitti' başlığını atarlar. Olalaaaaa! Çok şükür bir yük daha omuzlarından kalkar. Sonunda bitti. Sanırsınız sonunda evlendiler ya da sonunda yarışmayı kazandılar. Darısı önümüzdeki ünlü çiftlerin başına. Haydi kolay gele...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA