Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ünlülerin çocukları

Annen ya da baban ünlü diye, o kendi seçimiyle bir yola girdi diye, sen neden yükünü çekmek zorundasın? Üstelik daha küçüksün. Yaşıtlarından farklı durmak istemiyorsun. Belki fotoğrafçılar peşinizden koştuğunda şaşırıyorsun. Anlamıyorsun... "Neden?" diye soruyorsun sürekli... Cevapsız kalıyorsun.

HEPSİ SENİN SUÇUN
Annen ünlü, çünkü baban ünlü... Müjdeler olsun, sen de onların kontenjanından istesen de istemesen de ünlüsün artık! Her attığın adıma dikkat edeceksin. İstediğin gibi gezersen, istediğin gibi davranırsan, kanındaki gençliğe uyarsan; mahvoldun. Hey kendine gelsene sen, hesap vereceksin! Yaşın kaç olursa olsun... Bakışları üzerinde hissedeceksin. Sanki bütün bunları sen istemişsin gibi... Sanki bunların hepsi senin suçunmuş gibi... Dışarıdan herkes seni 'Ay ne şanslı' sınıfına sokarken, sen belki de "Fotoğraf çektirmek istemiyorum", "O programa çıkmak istemiyorum", "Röportaj vermek istemiyorum" diye ağlayacaksın... Seni torpilli sananlar, annenle ve babanla diğer arkadaşlarının yaptığı gibi özgürce gezemediğinde, ne kadar üzüldüğünü asla anlayamayacaklar... Adının önünde, kişiliğinin önünde daima annenin, babanın adı duracak. Peşini bırakmayan bir hayalet gibi... Damgalı eşeksin sen! Kimse anlamayacak... Magazin gazetelerinde görüyorum küçücük çocukları, daha yeni genç kızları, delikanlıları... Bir yargıdır, bir takiptir, bir kovalamacadır gidiyor. Karşıdakinin çocuk olduğu, genç olduğu unutuluyor. Ağızdan salyalar akıtılarak sadece habere odaklanılıyor. Mesela dün Eren Talu ve kızlarının fotoğraflarını gördüm. Baba, kızlarını almış Beyoğlu'na gitmiş. Tabii peşlerinde fotoğrafçılarla... Eren Talu; "Lütfen çekmeyin, kızlarım utanıyor" demiş. Sonuç: Fotoğraflar karşımızda.

ÇOCUKLAR HASSAS
Diyelim Hülya Avşar az mı mücadele verdi Zehra için. Nasıl da korumaya çalıştı kızını. Hele küçük Zehra'nın yanında çekinmeden sordukları sorular neydi Hülya'ya... Kadın baştan sona haklıydı. Bence bu ünlülerin çocukları meselesine biraz daha hassasiyet gösterilmeli. Onlar sadece çocuk, unutmamalı. Babanın, annenin hayat tercihlerinin sonuçlarını onlar çekmemeli. Durum hassas, çocuklar hassas, magazinciler de biraz hassas olsa keşke...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA