Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Düşes'in şiş diyeti

Peşin peşin söyleyeyim; Düşes'in çiğ diyeti olabilir ama düşenin dostu olmaz.
Haber, dün Hürriyet gazetesinin birinci sayfasının sağ üstünü bloklamıştı. Cambridge Düşesi Kate Middleton; hem form tutturan, hem de doğurganlığı arttıran 'çiğ diyet' yapıyormuş.
Gündemin hangi seviyede kaynadığı, tabii ki böyle bir haberin yanında önemini yitiriyor. Önce Düşes'in çiğ diyeti, sonra birbirimizi çiğ çiğ yememiz... Bu böyle, yapacak bir şey yok.
Neyse efendim, Düşes'in diyeti, özetle çiğ sebze ve meyveler içeriyormuş; karpuz salatası, çiğ balık, soğuk domates çorbası, sebze suları gibi.
Tabii ki bir diyet deneme hastası, tahtası, şapşalı olarak vakti zamanında bu 'çiğ' işlere de dadanmışlığım var. Olmasa kendime şaşardım zaten.

DAVUL GİBİ ŞİŞTİM
O zamanlar 'Başlarım sağlıklı beslenmesine, uzun zaman dilimlerinde incelmeye, hayat biçimimi değiştirmeye; ben üç dakika sonra şu göbeğimden kurtulmak istiyorum, işte o kadar' kafasındaydım.
Bastım gittim en yakındaki manava. Siz deyin kereviz sapı, maydonoz, kabak; ben diyeyim kereviz, ananas, zencefil... Ne bulduysam aldım, geldim eve.
Sebze suları sıkıyorum, salatalar, soğuk çorbalar patlatıyorum. Nasıl mutluyum, süperim ben ya, azimliyim bir kere azimli. İki gün durmadan çiğ yedim, içtim.
Üçüncü gün yerimden kalkamıyorum.
Benden önce köşeyi göbeğimin dönmesi hiçbir şey. Bir gaz, bir sıkıntı, bir fenalık geçirmeler, el titremeleri, davul gibi şişmeler...
Evden çıkmama imkan yok.
O anda 'çiğ diyet'imin sonu geldi. Çiğ sebzeleri sindirebilen var, sindiremeyen var. Ben sindiremiyormuşum mesela.
O yüzden siz siz olun; her diyete atlamayın.
Düşes'in çiğ diyeti sizin şiş diyetiniz olabilir. Eğer kilo derdiniz varsa, doğru iyi bir diyetisyene gidin, başka yolu yok. Benden söylemesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA