Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Insta küslükler ve #Instaintikam

Instagram hayatımızı değiştirdi. Merkezimize oturdu; bizimle resmen oynuyor. İki saniye bile boşluk bulsak elimizde telefon, gözümüz takip listemizde...
'Kim, nerede, ne yapıyor, kiminle ve nasıl?', 'İyi mi çıkmış, kötü mü?', 'Mutlu mu, gergin mi?', 'Yalnız mı?', 'Diyette mi?', 'İş, iş, iş mi?' gibi gibi...
Arkadaşlarımızı arayıp hal, hatır sormaya da gerek kalmadı. Bahane hazır ve de kendi içinde gayet haklı; 'Ee seni Instagram'dan takip ediyorum ya canım, ne yaptığını biliyorum.'

VALLA ÇOK KÜSTÜM
Şimdi yeni olayımız Instagram üzerinden intikam almak, dersini vermek, tadını kaçırmak, moral bozmak. Sosyal medyadan intikam olur mu? Hem de nasıl olur, bildiğiniz gibi değil.
Önce #instaküslükleri yazayım:
Yakın arkadaşlarınız eğer üç fotoğrafınızdan fazlasını beğenmediyse (yani like'lamadıysa) ve fotoğraflarınızın altına sizi destekleyen, gazlayan, coşturan yorumlar yazmamışsa...
Eğer bir arkadaşınız sizin kavgalı, küs olduğunuz, gıcık kaptığınız birileriyle aynı kareye girip fotoğraf çektirmiş ve bunu sayfasında paylaşmışsa... Hele bir de bu paylaşımlara o uyuz kişinin sayfa adresini de eklediyse ...
Sizin istemediğiniz, beğenmediğiniz bir pozunuzu 'arkadaş' demeyip paylaşırsa... Aaa valla çok küsersiniz. Hoşgeldin #instaküslük. Tabii olayın nereye varacağı tarafların ilişkisine kalmış. İki selfie, üç övgüyle tatlıya bağlanabilir. Bu kadar da kolay ve komik.

DÜŞMANIYLA SELFIE
Gelelim intikam dünyasına... Birine sinirlendiğinizde, biri damarınıza bastığında ya da canınızı acıttığında, intikamın ilk ve anında etkili adresi yine Instagram.
Peki nasıl oluyor bu #instaintikam? Şu şekil;
Eğer intikam gönül işleri içinse; tez elden en eğlenceli, en mutlu, en vurdumduymaz, en havalı pozlar çekilip cümle âlemle paylaşılıyor. Bkz: Kimse beni tutamaz, gencim, güzelim, seni üzerim.
Eğer aradaki küslük çığrından çıkmışsa; o kişiyle çektirilen tüm fotoğraflar hesaptan siliniyor. Bu arkadaş da olabilir, sevgili de. İlişkinin akıbetini Instagram fotoları belirliyor. Foto silindiyse, dönüş zor demek. Bkz: Bittin sen!

ARTIK NE VARSA INSTA
İntikam alınacak kişiyi en kızdıracak eylemlerde bulunuluyor ve kare kare paylaşılıyor.
Sizi takibi bırakmasını göz önüne alarak ortak arkadaşların sayfalarına selfie'lerle olsun, yanda zafer işaretleri çakarak olsun, giriliyor.
İntikam alınacak kişinin can düşmanları tespit edilip #instakankalık çerçevesinde selfie'ler çekiliyor. Karşılıklı takiplere giriliyor.
Ve tabii ki itinayla 'Son sözü söyledim, koymadı mı?' temalı özlü sözler bulunup paylaşılıyor.
Ne diyelim o zaman, yaşasın instagönülferahlıkları. Zaten artık ne varsa insta.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA