Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Heyy n'aber Instakanka!

Müjdemi isterim; yepyeni bir kankalığımız var! İş kankalığı, intikam kankalığı, eski sevgili kankalığı, öğrenci kankalığı, spor kankalığı, gece hayatı kankalığı derken yeni bir kankalık türedi bilmem farkına mısınız? Instakankalık.
Bu arada yukarıdaki kankalık türlerinden haberiniz yoksa, üşenmeyip çevrenize bakmanız yeterli. Hepsi dönemlik, hepsi ortak amaca hizmet, hepsi karşılıklı destek muhabbetidir.
Öyle özlü, uzun soluklu kankalık değildir yani. Kalpten değil, sebeplidir. Başkası bulunamadığı içindir. Yalnızlıktandır. Güçleri birleştirme telaşındandır. Bencilliktendir.
Sonunda ya sessizce yollar ayrılır ya da saçma bir olaydan birbirine girilir, bir daha da konuşulmaz. Saçmalığın dikalasıdır.
Neyse...

ŞOVUMUZU YAPALIM!
Gelelim Instakankalığa... Burada motto 'Takibe takip, like'a like, desteğe destek, kösteğe köstek'tir.
Mesele birbirilerinin üzerinden takipçi kapmaktır. Yan yana gelip selfieler çekip popülerliği artırmaktır. Cümle âleme ne kadar güçlü, güzel, popüler, gözde olduğu mesajını vermektir.
Instakankalar birbirilerinin her fotoğrafını beğenir, altına kalpler, öpücükler koyar, repostlar yaparlar. Sorun; karşısındakinin doğum tarihini bile bilmeyebilirler yani.
Zaten çoğu zaman buluşmaz, görüşmezler bile... Görüşürlerse de bütün buluşma fotoğraf çekip editleyerek, sonra beğenileri topladıkça sevinip şımararak geçer.
Haaa like'lar kesildi mi ortalık gerilir. Ne kadar like, o kadar like. Ne kadar yorum, o kadar yorum.
Her şey karşılıklıdır.
E bunda şaşılacak bi'şey yok. Zaten günümüzde durum bu!
Derine inmeyelim, bi fotoğraf çektirelim, birbirimizi beğenip şovumuzu yapalım; işimize bakalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA