Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ajda koyvermese yön verse

Ajda Pekkan pek tatlı, kendisi Süperstar ve süper ilginç bir kişilik.
Geçen pazarki yazısında 2015'i dağıtma yılı ilan etmiş.
Gerçi yılın ilk beş ayı geçti ya, neyse... Ee Ajda Pekkan'ın canı yılın ikinci yarısında dağıtmak istemiş olabilir yani.
Efendim ömrünü disipline, güzelliğe, bakıma, yeniliğe adamış Ajda Pekkan'dan; 'Haydi salın kendinizi, canınız ne çekerse yiyin için, amaaaan zaten hayat zor, canımız sıkkın, bir de kendimizi mi kasacağız, mantımızı da yiyelim, tatlımızı da, hatta akşam 8'den sonra bile yiyebiliriz, bu yıl da buradan yakalım' kıvamında bir yazı okumak öncelikle cümlemizi şoke etti tabii.

AJDA'YLA KOYVERİYORUM
Bizim kızlar o anda isyana geçti: 'Tabii Ajda Pekkan kendini salsa da üç günde toparlar, bütün imkanlar elinin altında.' 'Akşam 8'den sonra yemek yemek koyvermek mi Allah aşkına?' gibi cümleler kurdular.
Bense yazının '2015'i kendimize ödül yılı ilan edelim ama bir seferlik' kısmına takıldım. Sonra zaten tekrar başlasın mücadele. Bunun bir sonu yok değil mi?
Aaah ah! Niyet güzel de orası çok zor Süperstar'ım.
Diyelim sizi dinledik ve şu andan itibaren kendimize ödül kafasına girdik. Diyeti, sporu salladık, bir ay sonra Bodrum'a gittik. Bikiniden göbeğimiz fırlamış fotoğraflarımızı çeken muhabirlere ya da gözü teraziye dönmüş, salata yiye yiye kafayı yemiş arkamızdan dedikodu yapan kadınlara; 'Valla sizi boş veriyorum çünkü Ajda Pekkan'la koyveriyoruum, haydi mantıyaaa, yaşasın Ajda Pekkaning' mi diyeceğiz?
Diyelim de, dersek tek başımıza kalacağımız kesin.
Herkes bu zayıflık, fitlikle aklını oynattı, aklını! Hem madem bize 2015'i ödül yılı ilan ettirmek istiyorsunuz, kendiniz bunu gerçekten yapabilecek misiniz?
Dış görünüşe, gençliğe, güzelliğe bu kadar taktığımız bir dönemde; bütün reklamların, kampanyaların zayıflık, sağlık, fitlik, dirilik üzerine kurulduğu bir dönemde bunu göze alabilecek misiniz?

40'TAN SONRA İŞ BİTTİ
Cevap 'Evet'se, o zaman ben Ajda Pekkan'ı kadınları kendileriyle barışmaya davet eden, bütün bu kadını şekilciliğe sürükleyen, üç kilo fazlasına bile obez muamelesi çeken, '40'ından sonra işin bitti bebeğim' diye canını yakan sisteme karşı harekete geçerken görmek isterim.
Sadece 2015'in kalan altı-yedi ayı için değil, bundan sonraki her yılımız için. Değişim için, beden ölçümüzden ibaret olmadığımız için, bu modern kölelikten çıkmak için, kendimizle kavgamıza son verebilmemiz için.
Sevgili Ajda Pekkan daha önceki yazılarında kendini devrimci ilan etmişti, belki okumuşsunuzdur. Kuşkusuz öyledir ama onun gibi önemli bir kadının devrimi sadece takılarla, modayla olmamalıdır.
Ajda Pekkan gibi büyük bir isim, bir idol, bir ikon, bir Amazon kadınını; kadınlar için ayağa kalkmış, dış görüntümüz yüzünden bize uygulanan manevi şiddete 'dur' diyen, sağlığın her şeyin başında geldiğinin altını çizen, 'Kilosu, boyu, bedeni, yaşı kaç olursa olsun bütün kadınlar güzeldir' diyen bir söylemde öncü olarak görmek isterim. İsterdim. Yeri geldi diye yazıverdim.
Mesela yani...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA