Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu sefer kimya tutmadı mı ne?

Dört kafa isim; Mustafa Sandal, Fuat Güner, Demet Akalın ve Gülben Ergen jüri koltuğunda. Sunucumuz ise en başarılısından Öykü Serter. Yapımcı Acun Ilıcalı; üzerine söz söylemeye gerek yok, adı yetiyor reytingleri sallamak için. Ve karşımızda nur topu gibi yarışmamız 'Rising Star'.
İstanbul'dan kalkmış Bördübet'e gelmişim. İstanbul'da bile televizyonu zar zor açarken sırf bu yarışmayı kaçırmamak için odaya gidip televizyonumu açmışım, üstelik iki gece arka arkaya.
Peki sonuç?
Kimyalar (henüz diyelim) tutmamış.

DEMET'İN ORTAMI YOK
Mustafa Sandal hayranlığımı beni tanıyan herkes bilir; neredeyse her gün illa ki bir Musti şarkısı çalar evimde. Demet Akalın, 'giderli kızların gücüdür' gözümde. Onsuz Türk pop müziği olmaz, onsuz kızlar gecesi olmaz. Fuat Güner ise abimiz, ustamız; saygımız sonsuz.
Gülben Ergen zaten yılların Gülben'i; şarkısı, çocukları, projeleri, arı gibi çalışması... Hepsinin kalbimde yeri ayrı, hepsi özel.
Gelin görün ki yan yana olmuş, ahenk tutturmuş değiller. Misal; Musti aynı 'O Ses'teki gibi ama paslaştığı, gülüştüğü Hadise'si, Hülya'sı, Murat'ı yok. Sanki ayrı bir telde titreşiyor.
Demet Akalın gırgırdır, lafını esirgemez, hızını aldı mı stüdyoyu ayağa kaldırabilir ama rahat etmesi lazım, ortamını bellemesi lazım, evinde gibi hissetmesi lazım. En önemlisi, frekansını coşturacak arkadaş lazım ve o kişi Gülben Ergen değil, Musti de değil.
Gülben'e gelince... Gülben kızmasın ama bütün güzelliğine, şıklığına rağmen ağzından çıkan her sözcüğü 40 kere düşündüğü, doğal tepkiler vermediği, 'gülen kadın, anlayışlı kadın Gülben Ergen' imajına sıkı sıkı tutunduğu ve bırakmaya niyetinin olmadığı çok belli.
Zaten Musti'yle araları buz gibiyken sırf bu yarışma için barıştıkları da belli. Onlardan kankalık çıkar mı artık Allah aşkın! Seyirci bu mecburiyeti sezmez mi?
Fuat Abi'miz de doğruyu söyleyeceğim derken bu üçlünün yanında sanki kötü adam görevini sırtlanmış gibi duruyor.
Niye ki?
Yarışmacılara gelince... Yüzde 90'ı vasatın altında. Ki bu da yarıştırmayı seven izleyicide hayal kırıklığı yaratıyor.

SAMİMİYET LAZIM
Esasen bomba proje ama seyircinin tek derdi ünlü görmek değil. Yükle Instagram'ı akıllı telefonuna; ünlünün tillahı an be an, kare kare 7/24 cebinde.
Ünlü kusuyoruz artık! Seyirci; ünlülerin görmediği hallerini, anlık tepkilerini, kahkahalarını, aralarında şakalaşmalarını, üzüntülerini ve evdeki tavırlarını görmek istiyor.
Aslında şöyle: Samimiyet istiyor, sürpriz istiyor, ünlüsünden beklemediği cümleleri duymak istiyor.
Murat Boz'un tatlılığını, tüm süsüne, makyajına rağmen elden düşmeyen Hadise'nin gerçekliğine, Gökhan Özoğuz-Ebru Gündeş gibi iki alakasız ismin arkadaşlığına tanıklık etmeyi falan istiyor.
Tabii bunları Acun gibi bir yapımcı bilmiyor mu? Elbette biliyor, bizden iyisini biliyor.
Biliyor da bazen bilmek yetmiyor, şans da gerekiyor.
Umarım 'Rising Star'da ekip kaynaşır ve bu kadro uzun süreler beraber çalışır, emeklere de ümitlere de yazık olmaz.
Hadi hayırlısı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA