Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu adamlar her yerden kovulsun

Bir dizi oyuncusuymuş, adı Saruhan Hünel. Sözümü sakınacak değilim; eğer iddialar doğruysa kendisinin bir zahmet adı batsın! Şimdi benim elin adamıyla zorum ne? Şu efendim: Pascal Nouma ile yaptığı röportajın fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı diye gazeteci sevgilisi Edda Sönmez'i tekmeleyerek dövüyor, yüzünü gözünü morartıyor bu hünerli zat. İddia bu... İddia diyorum da içimden neler geçiriyorum, varın siz düşünün! (Kız, yoksa adam aşırı mı sevmiş kııızzz, kıyamam annem!)
Kimse kusura bakmasın; kadınlara her türlü şiddet uygulamak, yerseniz 'aşk fazlalığından' krizler geçirip bıçaklamak, dövmek, öldürmek, ağzını burnunu dağıtmak söz konusu olduğunda erkek tarafına sempatik, empatik bakışlar atamıyorum. Bu konuda taviz verecek, çıkacak olan indirimli ve kadına bindirimli sonuçları sabırla bekleyecek halim yok. Daima fikrim açık ve net; herkesin de öyle olmalı.

SUÇLU MASUMDUR!
Saruhan Hünel hakkında soruşturma açmışlar, sağolsunlar... (Aç kapa, aç kapa, adam çok da korkmuştur eminim!) Artık bunu da aşırı sevgilere, duygu sellerine, 'Aman canım erkektir, kıskanır'lara, 'Başka erkekle fotoğraf çektirirsen dayağı yersin tabii'lere mi bağlarlar bilemem. Bizim buralarda bağlama sanatı almış yürümüş, değil mi efendim... Kim kime nasıl bağlanır, hangi hareket nereye bağlanır, suçlar hangi masumiyetlere bağlanır kestirmek mümkün değil. Onu zamanla göreceğiz.
Büyük ihtimalle bu kişi, iddialar doğruysa bile elini kolunu sallaya sallaya hayatına devam edecek. Biz de sinirden tırnaklarımızı kemireceğiz. Ama ne yalan söyleyeyim, bu arada olan bir şey hoşuma gitti; Saruhan Hünel'in oynadığı diziden kovulması için sosyal medyada kampanya başlatılmış. Oh, ne güzel! Çünkü kadına şiddet konusunda, 'Suçu ispat edilmeden herkes masumdur' ilkesi kalbimde geçerliliğini yitiriyor. Çünkü bizim topraklarda suçu olan genellikle masumdur! Psikolojik şiddet mi; o zaten şiddetten sayılmaz. Kolun bacağın kırılsa, ağzın burnun morarsa bile zillisindir, yapmışsındır bir halt. Kadını 16 yerinden bıçaklayan adamın suçunu bile 'aşırı tutkulu sevmeye' bağlayabilen bir zihniyetten söz ediyoruz. Dizinin yapımcısı, adamın önceden iki şiddet vakası varken 'Bir bekleyelim hele... Bana 'Yapmadım' dedi, eğer yaptıysa kovarım. Kimsenin ekmeğiyle oynamam' demiş. Peki madem öyle, suçu ispatlandığı an Saruhan Hünel oynadığı diziden kovulsun da görelim.

HADİ MAHALLE BASKISI!
Yeter mi, yetmez... Bu tip adamlar sadece işlerinden, arkadaş çevrelerinden değil, her yerden kovulsun artık. Mahalle baskısını eksik tutmayanlar, baskılamaya, dayatmaya bayılanlar; bir kez de hayırlı bir iş için baskı yapsınlar. Bu saygısız, değersiz, ahlaksız, sapık, ruh hastası, ilkel adamlar; tutunacak dal, konuşacak arkadaş, girecek ortam bulamasın. Her gün başka bir skandal, her gün başka bir ölen, dövülen, bıçaklanan, mahkum edilen, özgürlüğü elinden alınan, tecavüze uğrayan kadın... Yetti artık; bu adamları her yerden kovun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA