Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu ağızlar ne zaman bitecek?

'Esmer güzel', 'Sarışın kadın', 'Bir kadın', 'İsmi belirsiz kadın', 'Rus kadınlarla eğlendi', 'Sarışın bir kadınla konuşurken görüntülendi', 'Yanındaki esmer güzelle samimiyeti dikkatlerden kaçmadı', 'Dekolteli kadın', 'Yine aynı kadın', 'Seksi güzel', 'Bilmem kimin yenisi', 'Bilmem kimin eskisi'...
Her gün onlarca magazin haberinde geçiyor bunlar ve bu tip tanımlar...
'Sarışın kadın' eşittir basit kadın, eğlenilecek kadın, kaşı gözü oynayan kadın. 'Esmer güzel'; baştan çıkaran kadın. 'Seksi güzel', önüne gelenle oynaşmaya müsait, âlemci kadın.
Yenisi, eskisi muhabbeti zaten en fenası. Kadınlar adamların eskiyince atıp yenisini aldıkları malları çünkü. 'Rus kadın' demekse kafadan 'o...pu' muamelesi.
Algı bu yani! Alt metinler bu yani.
Ve bu haberleri yazanların, editleyenlerin, sayfalarına basan yöneticilerin içinde kadınlar var. Ve eminim hiçbiri yaptığının farkında değil, haber yazarken öğrendikleri kalıpları kullanıyorlar.
Ama biz önce hemcinslerimize, onların haklarına saygı duymazsak aynı hassasiyeti erkeklerden nasıl bekleyebiliriz.
Bu ağızların sonu gelsin artık!
Kızlar, önce biz birbirimiz için kurduğumuz cümlelere dikkat etmeliyiz değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA