Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

20 yıl sonra yeniden 'hovarda'

Haydi hep beraber söylüyoruz: 'Sen arada sırada uğra banaaaa, hovardayım diye kıyma banaaa, fikri firardayım uyma banaaa, oyuna gelme aman aman aman!' Ahh şu 90'lar... Türkçe pop müziğinin altın çağıydı değil mi? Her gün yeni bir şarkı, yeni bir klip çıkardı.
Biz de ekran ve radyo başında günün sürprizini beklerdik. Deli dolu çağlarımızdı işte... Duydum ki 90'ların Türkçe pop müzik kraliçelerinden Emel Müftüoğlu, 'Best of Emel' albümü ile tekrar sahalara dönüyormuş. Bir hayranı olarak hemen Emel'le buluştum tabii.

KADRO TOPLANDI
Albüm tek kelimeyle müthiş olmuş. 'Mesela hangi şarkılar var?' diye sorarsanız; Ozan Çolakoğlu düzenlemesiyle 'Hovarda' ve 'Deli Et Beni' (bu parçanın klibinde Yeşim Salkım ve Billur Kalkavan'ın danslarını unutmadık, unutamayız!), Murat Yeter imzasıyla 'Faka Bastın', 'Karlar Düşer' ve 'Gönülden Gönüle' gibi hit'leri sayabiliriz.
Benim en sevdiğim Emel slow'u 'Korkuyorum'u ise Febyo Taşel düzenlemiş. 'Best of Emel'in ilk klibi, Sezen Aksu imzalı o efsanevi şarkı 'Hovarda'ya çekilmiş.
Esasen ben bu yazıyı yazarken yönetmen Deniz Akel ve ekip hâlâ setteydi.
Bitmek bilmeyen klip mi yapmışlar ne! Beş gün, beş gecedir sokaklardalar...
Klibin özelliği; 1995'teki kadronun 20 yıl sonra yeniden toplanması. O zamanki klipte Seray Sever yine hovarda kızımızdı. Sokak çocukları, vitrindeki elbiseyi kaçırıyordu.
Şimdiyse sokak çocukları büyümüş, iş güç sahibi olmuş. Yeni sokak çocukları ise Emel'in kızı Çağrı'nın düğünü için vitrindeki gelinliği almaya çalışıyor.
Seray Sever ise hâlâ hovarda. Seray, bu klipte 'Hovarda' dünyasına dahil olan Tamer Karadağlı ve Ercan Saatçi'nin aklını almakla meşgul. İki erkeği de parmağında oynatıyor. Ve tutamıyorum kendimi, şeytan kadın yönüm devreye giriyor: Yaşa Seray! Oynat da görsünler günlerini!
Biz kadınlar nedense erkeklerin perişan hallerine bayılıyoruz. Kendilerinden çok çekiyoruz, ondan mı acaba?
Neyse uzun klip haberinin kısası; 'Best of Emel' albümü Ocak ayında müzik marketlerde ve dijital ortamdaki yerini alıyor. Kendinizi hazırlayın.

Sezen Aksu 'Hovarda'yı tuvalette yazmış

Tam 20 yıl sonra 'Hovarda' şarkısının yazılma hikayesini öğrendim ve çok güldüm. Yıl 1995... Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu ve arkadaşları bir gece Şamdan'da eğleniyor. Gırgır bu ya; ekip 'Şarkıları aslında Sezen yazmıyor' dedikodusu üzerinden Sezen Aksu'ya yüklenmeye başlıyor ve çok eğleniyorlar.
Emel de için için Sezen Aksu'dan bir şarkı almak istiyor. Üç dakikada bir laf atıp Sezen Aksu'yu taciz ediyor, "Sen şarkı yazamazsın, hani n'oldu canım olmuyor mu?" diye.
10 dakika sonra Sezen Aksu, Emel'i kolundan tutup Şamdan'ın tuvaletine götürüyor ve 'Hovarda'yı söylemeye başlıyor.
Tuvaletteki kadınlar çılgına dönüyor, alkış kıyamet kopuyor.
Yaa, işte böyle...
Sezen Aksu oyuna gelir mi hiç; işte böyle oyuna getirir adamı; n'aber!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA