Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Deli deli bakışlar tokat gibi bir ses İrem Derici

Rumelihisarı'nda evimin karşısındaki müzik stüdyosu Jingle House'a doğru yürüyorum. Saat 17.35... Kankam Yasemin, Whatsapp'tan mesaj atıyor; "Ayşe hadiii, İrem geldi."
Yettim Yasemin! 'Yasemin'in İrem ve seninle ne alakası var?' diye soracak olursanız; Yaso ikimizin de ortak arkadaşı, bu buluşmayı o ayarladı.
Aslında hiçbir yere geç kalmam ama fotoğraf çekimi için dolabımda siyah olmayan bi' şey bulmaya çalışırken geç kaldım. En sonunda jean gömleğin üzerine, nereden ve nasıl dolabıma karıştığını bilmediğim fiyonklu bir kemer bulup taktım; gömlekten elbise yaptım. Saçlar tamam! Makyaj tamam! Sorular kafada! Geldiiiim!
Stüdyodan içeri giriyorum; uzun zamandır ünlülerle röportaj yapmamıştım, heyecanlıyım. Kendi kendime telkin veriyorum; 'Ayşe cool ol, cool ol...'

'DAHA DA ETEK GİYMEM'
İrem Derici, çalışma arkadaşı müzisyen Erkin Arslan ve bizim Yasemin Şefik'le çay içip sohbet ediyor. Aaa! Saçını tepeden toplamış, penye bir bluz ve tayt giymiş. Kafamdan bin kaygı geçiyor; nasıl biri acaba, kasar mı, konuşur mu, sinirli mi?
Dün gece eşiyle yedikleri yemekte zehirlenmişler, karşılıklı tuvaletlerde sabaha kadar istifra etmişler. Sanki ben 40 yıllık arkadaşıymışım gibi nasıl rahat, nasıl kendi gibi ve konuşkan...
"Hah!" diyorum, "Bu röportaj iyi geçecek." Çayları içerken "Önce klibimi izleyelim" diyor İrem. Klibin henüz renk ayarı yapılmamış, yönetmeni eşi Rıza Özdemir. Styling'ini ise Umut Eker yapmış. Şarkısının adı 'Dantel.' Şimdiden sosyal medyada, İrem'in 'Dantel' albümünün kapağındaki fotoğrafı fenomen oldu. Gözüne taktığı dantelle bin bir geyik yapıyor İrem hayranları. Eylemin adı da; 'dantelling.'
"Daha da etek, elbise giymem arkadaş; ben pantolon insanıyım" çekiyor kararlı kararlı. 'Dantel'i Demet Akalın'ın çok sevdiğim şarkısı 'Türkan'ı yazan Ayla Çelik'ten almış. Aranjesi Erhan Bayrak'ın... Bambaşka bir İrem var bu klipte diyebilir miyim? Eveeet; dans ediyor, daha ateşli, daha dişi, daha rahat... 'Yansın geceler, sabahı da söndürelim, beni yak, beni yık, beni hapset, içine çek bebeğim' derken valla sizi içine çekiyor.

'MADDİ MANEVİ GÖÇTÜM'
Bir ekrana, bir karşımda ayağını altına toplamış oturan kıza bakıyorum. Evet; deli deli bakışları, tokat gibi sesi, beklenmeyen hareketleri, duygularının ayarsızlığı ile o gerçek bir pop yıldızı.
Klipten sonra diyor ki; "Ayşe, valla bir daha albüm yapmam, ne gerek var abi!" Tecrübelerimden bildiğim için gülmeye başlıyorum; "Canına okundu değil mi?"
"Hem de nasıl! Ne param kaldı, ne sağlığım... Maddi manevi göçtüm. Sekiz kilo verdim, yüzümü gözümü sivilce bastı. Diş sıkmaktan çenem ağrıdı. En iyisi single yapacaksın" diyor.
İrem'in 13 single'dan sonra albüm yapma sebebi; 'Albümsüz' diye onu ciddiye almayan kitlenin gazına gelmesiymiş. "Türkiye'nin en çok tıklanan klibinin ('Kalbimin Tek Sahibine') sahibiyim ama albümüm yok diye yani..." diyor.
Sonra sıra albümdeki şarkılara geliyor. İlk kez ben dinliyorum. Esasen sanatçının gözünün içine bakarak şarkı dinlemek beni pek sıkar.
Beğenmezsen bitersin çünkü... Ne diyeceksin ki? 'Ayyy çok kötü', diyemezsin. Mecburen kıvıracaksın 'Bence çok tutar' falan. Ama İrem'de hiç de öyle olmadı. Tam İrem'lik bir albüme imza atmış.

'MURAT SILA İLE, BEN BABAMLA...'
Erkin Arslan'ın omlet yaparken yazdığı 'Ölürüm O Bakışlarına', albümün ikinci şarkısı ve beni benden aldı. 'Bir gün nasibimse yarim ol gel. Bir nefes uzağız, haydi n'olur benle al ver.'
İrem, eşi Rıza ile geçtiğimiz haftalarda ayrılık yaşamıştı ya, evinde sabaha kadar bu şarkıyı dinleyip dinleyip ağlamış. O konuya birazdan geleceğim.
Sinan Akçıl'dan da iki şarkı almış. İlki eğlencesi ve gideri yüksek; 'Evlenmene Bak', ikincisi Sinan Akçıl'ın bile nasıl yazdığına inanamadığı, yeni İrem Derici hit'i olacağına şüphe duymadığım 'Bana Hiçbir Şey Olmaz.' Not edin bu şarkıyı, göreceksiniz.
Yıllar önce Ferdi Tayfur'un seslendirdiği, Arzu Daydinç eseri 'Gizli Sevda'yı da babası Hulisi Derici'nin ısrarı ile yeniden yorumlamış İrem. Bu şarkı da hit, net hit!
Babası demişken, babasıyla da bir düeti var İrem'in... "Murat Boz; Ebru Gündeş ve Sıla ile düet yapıyor, ben babamla..." diyerek gülüyor.
Şarkının adı; 'Gittiğinde Anladım.'
Serhat Tekin'den 'Suçu Bana Atma', tam İrem hızlıları tadında. Onur Cumaoğlu'nun 'Aşk Olsun'u ve Kaan Karamaya'nın 'Dur, Yavaş'ı benim favorilerimden.
O zamaaaan ne diyoruz; hayırlı olsun İrem Derici, bu albüm hit'lere ve kliplere doymaz diyoruz. Duyduk duymadık demeyin; 'Dantel', 12 Şubat'ta çıkıyoooor...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA