Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Başarının 7 Spiritüel Yasası no: 7

Dünyaca tanınmış doktor, filozof ve yazar Deepak Chopra'nın daha güzel, iyi, verimli, yaratıcı ve akışkan, yani başarılı bir yaşam için uygulamamız gereken yedi yasayı önerdiği kitabı 'Başarının 7 Spiritüel Yasası'nın sonuna geldik. Altı gündür altı yasayı size özetlemeye çalıştım. Tabii aynı zamanda da uygulamaya...
Kısaca hatırlayalım:
Yasa no 1: Öz dinginliğimize, doğayla bütünleşmeye ve yargılamamaya davet eden İçsel Güç Yasası.
Yasa no 2: Gönülden verme-almanın ve teşekkür etmenin yaşamımızda yaratacağı mucizeleri anlatan Alma ve Verme Yasası.
Yasa no 3: 'Ne ekersen onu biçersin' felsefesiyle bizi bilinçli seçim ve tanıklık yapmaya teşvik eden Sebep Sonuç (Karma) Yasası.
Yasa no 4: Savunmaya geçmeden, kabulde kalarak akışta olmamızı salık veren En Az Çaba Yasası.
Yasa no 5: Tüm arzularımızın listesini yapıp diretmeden, hayırlı niyetlerle, onları özgür bırakıp oluşlarını izleyeceğimiz Niyet ve Arzu Yasası.
Yasa no 6: Olay, durum ve koşullardan kendimizi soyutlayarak, tüm bağımlılıklarımızdan kurtularak zihnimizi özgürleştirdiğimiz Zihinsel Bağımsızlık Yasası.

HAYAT AMACIN NE?
Ve şimdi karşımızda Yasa no 7: Hayatın Amacı (Darma) Yasası...
Çocukluğumuzdan beri müthiş bir çaba içerisindeyiz değil mi? İyi not alma çabası, ailemizin bizi sevmesi çabası, en iyi okula girebilme çabası... Sonra ver elini bulma çabası, eş bulma çabası, geçinme çabası... Çaba da çaba! Bütün hayatımız çabalamayla geçip gidiyor.
Oysa diyor ki Deepak Chopra; "Herkesin yaşamının bir amacı vardır. Başkalarıyla paylaşmak için eşsiz bir hediyesi, yeteneği... Bu eşsiz yetenek başkalarına hizmetle harmanlandığında kendi özümüzün coşkusunu yaşarız. İşte bu başarıdır, zenginliktir."
Hani durup durup 'Eee ben işe gidiyorum, çalışıyorum, yoruluyorum da; neden?' sorusunu sorarız ya kendimize. Hep bir eksiklik, tatminsizlik ve hüzün kalır ya içimizde... İşte bunun nedeni hayat amacımızı, yani Darma'mızı bulamamaktır.
Geç kaldığımızı düşünürüz, yanlış yola girdiğimizi, yaşlandığımızı, koşulların bize kazık attığını. Oysa ki öyle değil. Bugün, şimdi bile hayat amacımızı bulabiliriz.

KORKMA VE ERTELEME!
Hayat amacımızı, yani herkesten farklı olarak yapabildiğimiz en iyi şeyi bulduğumuz an; zaman nasıl da akıp geçecek, kendimizi nasıl da özgür ve değerli hissedeceğiz.
Peki Darma Yasası'nı nasıl uygulayacağız?
1. İçindeki öz'e ilgi göstererek, ebediyet ve ölümsüzlük bilincini uyanık tutarak.
2. Eşsiz yeteneklerinin ve istediğin şeylerin listesini yaparak. Diğer insanların hayatına da bolluk, bereket katmayı önceliğin yaparak.
3. Her gün 'Nasıl hizmet edebilirim? Nasıl yardım edebilirim?' sorularını kendine sorarak.
Bu yedi yasa birbirine sımsıkı bağlı. İlk yasadan başlayarak birbiriyle iç içe çalışan, olağanüstü bir sistemi ve sonunda üzerinizde yarattığı mucizevi bir etkisi var. Bence deneyin, korkmayın, burun kıvırmayın, ertelemeyin ve şimdi başlayın.
Bu arada önceki yazılarım için sabah.com.tr adresinden Yazarlar bölümüne tıklayıp sayfama girebilirsiniz. Ya da koşup kitapçıdan bu kitabı edinebilirsiniz.
Vazgeçmek yok, sıkılmak yok, umutsuzluk yok! Kırıldığınız yerden ayağa kalkıp yola devam. Unutmuyoruz; hayatımızdaki her şeyin sorumlusu biziz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA