Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Mutsuz kadın hareketleri

Saçına başına sarmak; yani mutsuzluğunu kuaföründen çıkartmak.
Kırk yıllık saçının bir anda boyuna takarsın, rengini beğenmezsin, modeline gıcık kaparsın ve ne yapsan o saç istediğin şekle girmez. Zaten ne istediğini de bilmiyorsundur. Öyle yani.

Dışarı çıkma, gezme, tozma, görünme sevdasına kapılmak.
Kadın evde mutsuzsa kendini bir şekilde sokağa atar. Misal; bunun sosyetiği davet davet gezer; açılışa açılış, fotoğrafa fotoğraf demez. Zaten orada karşılaştığı kadınların çoğu mutsuzdur ama görüntüde hepsi acayip mutludur. Tabii günde beş davet gezen, hayatından memnun bir insan tanımadım ben.

Bedeniyle kafayı bozmak.
İşte mutsuz kadın hareketlerinin en yaygını. 34 beden de olsa fark etmez. Mutsuz kadın kendine sarar. Kendine gıcık kapar. Önce kendinden yola çıkar. Bunun da en kestirme yolu bedenine takmaktır. Göbeğin eriyecektir, kolların sımsıkı değildir, kalçalar şekillenmelidir, o son üç kilo verilmelidir. O zaman gelsin diyetler, gitsin eve gelen yiyecek paketleri, pilatesler, yogalar, sahilde yürüyüşler.

Dedikodu girdabına düşmek.
Dikkat edin sevgili okurlar, kendinden ve hayatından mutlu kimse dedikoduya dadanmaz. Çünkü başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmez, öyle bir gündemi olamaz. Ne kadar çok çene, o kadar çok mutsuzluk. Ne kadar mutsuzluk, o kadar boş konuşma, elâlemi çekiştirme, yargılama.

Hiçbir şeyi beğenmemek.
Bu da bir mutsuzluk belirtisidir. Kimsenin mutluluğuna inanmazsın, kimseyi yüzde yüz beğenmezsin. Ve bu beğenmeme hali seni öyle bir frekansa taşır ki; seni de kimse beğenmemeye, onaylamamaya başlar.

Abartılı giyimler.
Dedik ya mutsuz kadın bedenine sarar diye. Bunun bir yansıması da kıyafetlerdir elbette. Dikkat çekmek için hiç giyinmediği tarzda giyinmek, en fosforlu, en dekolteli, en mini, en parlak, en topukluları seçmek. Mesaj; bana bakın, ben de güzelim.

Falcı falcı dolaşmak.
Yani sen umudunu falcıya teslim ettiysen ben sana ne diyeyim güzel kardeşim. Ve fakat mutsuzluk böyle bi'şey; nereye dayanacağını bilemiyorsun işte.

Estetik âlemine teslim olmak.
Zaten bu estetik işleri böyledir; bir kere bulaştın mı devamı gelir. Hele kafan bozuksa kimse tutamaz seni. 'Dudağıma biraz daha dolgu koydurayım, bak kaşım düştü valla, burnumun ucu yamuk mu' derken acayip bir hale gelirsin. Aman dikkat.

Yemeklerden kendini alamamak.
Mutsuzluğun herkeste reaksiyonu farklı tabii. Kimi iştahtan kesilir, kimi yemeden duramaz. Yemeden duramayanlar; tatlıcılar, tuzlucular, hamurcular olarak üçe ayrılırlar. Ye babam ye, yine mutsuz, hep muts

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA