Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Al sana sorumluluk!

Sorumluluk almak nedir? İşte budur, haberi oku oku kudur! Efendim, İsveç'te lise eğitiminden sorumlu bakan Aida Hadzialic, Kopenhag'ta izlediği konserden önce arkadaşlarıyla iki kadeh şarap içmiş. Sonra konseri izlemiş, aradan saatler geçtiği için alkolün etkisinden kurtulduğunu düşünüp arabasına atlamış ve Malmö'ye hareket etmiş.
Yolda polis kontrolüne takılan bakanın kanında 0.2 promil alkol çıkmış. Evet, yanlış yazmadım, 0.2 promil! Ne ki yani, laf mı? Hiçbir cezası olmayan, neredeyse yok gibi bi' şey değil mi? Ama değil, bakın bakan ne yapmış... Yooo 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' dememiş, konuyu hasır altı etmeye çalışmamış, 'Yahu iki bardakçık şarap, ben de insanım, ne var ki' gibi cümleler kurmamış. "Yaptığımın büyük bir hata olduğunun bilincindeyim ve istifa ediyorum" deyip koltuğundan inmiş.
Yaa gördünüz mü? Birçok şeye 'Neden?' sorusunu soruyoruz ya, işte bundan. Bu bakış açısı farkından, bu sorumluluk alma farkından... 'Alt tarafı 0.2 promil' denmemesi farkından. Yaaa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA