Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nutella Cafe çocuklar yesin diye

Nutella demek çocukluk demek, çikolatalı fındık kremasıyla yapılan en tatlı yaramazlık demek, hayatın mecburiyetlerinden koparılan izin, şip şak eğlence, anında mutluluk demek. Bir kaşıkta kopan aşk Nutella. Çocuğundan, gencine, yaşlısına... Yaşsız Nutella.
Ağzım sulandı valla. Az daha yazarsam, gidip köşedeki bakkaldan bir kavanoz alıp kaşıklamaya başlayacağım.
Zaten amacım Nutella'ya övgüler düzmek değil, iştahla merak edilen Türkiye'nin ilk Nutella Cafe'sini yazmak.
Duyduğumuza göre geçen hafta Zorlu Center'daki yemek cenneti Eataly'nin içine açılmış.
Cumartesi günü dedik 'Kimse bizi tutamaz, gidip bakıyoruz, canımızın çektiğini yiyoruz.'
Daha Zorlu Center'ın kapısına koydukları dev kavanozla başlıyor Nutella sinyalleri. Her yer Nutella! Sanırsınız Nutella Center. Doğruca Eataly'nin giriş katındaki Nutella Cafe'ye gidiyoruz. Aaa! Orası kafe değil, yan yana dizilmiş yiyecek stantlarından biri sanki.
Beyaz fonun üzerine dev harflerle adını yazmışlar. Kavanozları sağa sola dizmişler. Arkaya bir de mini Led ekran dayamışlar. Ekranda mönü, Nutella görüntüleri falan dönüyor.
Eee? Başka bi'şey yok. Mönüde olanlar şu şekil: Nutellalı krep, waffle, kruvasan, simit, birkaç kurabiye....
Hepsi bu!
Bi'şey alasımız gelmiyor, yandaki dondurma standına gidiyoruz ki servis elemanı kız kocaman krep yapmış, içine Nutella sürüyor. Dedim "Aaa burası da mı Nutella Cafe?"
Kız; "Yooo, biz yıllardır bunu satıyoruz." diyor.
Alın işte tam da düşündüğüm şey, yanında karşıma çıktı. Ben de diyecektim ki yahu Nutellalı krep-waffle yapmayan yer mi kaldı? İn Ortaköy'e, Bebek'e; her büfede var. Pizzasını yapan yerler bile var (Misal; Emirgan'daki Gizli Kalsın, Akmerkez'deki Serafina). Bizim İdilika evde Nutellalı baklava yapıyor. Dondurmacılarda dondurması da var.
Sen eğer Türkiye'nin ilk Nutella Cafe'si cümlesiyle, çığlık çığlığa, Zorlu Center'ın dört bir yanını boyaya boyaya bu kafeyi açıyorsan; hakkını vereceksin. Olmayan, düşünülmemiş, sevdalısını çıldırtacak en özel lezzetleri sunacaksın. Göster bize Nutella'nın tarihini, diz en eskiden günümüze kavanozlarını, öğret en farklı tarifleri, patlat hayran kitlenin damağını, merakını... Neymiş krepmiş, wafflemış. Sağ olun, ilk kez yiyeceğiz! Kullandıkları Nutella bile yerli, marketlerde satılanlardan. (Evet, yerli ve yabancısı arasında büyük lezzet farkı var)
Neyse, en azından çoluk çocuk seviniyor, önünde kuyruk oluyor... Biz lezzet, farklılık peşinde koşan ablaları beğenmesin, PR'la şişirilmiş işlere kızmaya devam etsin. Ye evladım krebini.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA