Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hayal kırıklığı: ‘West SIde Story’

Peşin peşin söyleyeyim; müzikal severim, hem de çok... Yani bu bir 'Müzikalden zaten hazzetmem' diyen birinin yazısı değildir.
Duyduk ki, yurdumuza 'West Side Story' gelmiş; Türkçesi 'Batı Yakasının Hikayesi'...
Dünyanın en çok izlenen müzikallerinden biri, efsane yani...
Ablamla çocukluğumuzdan beri şarkılarını ezbere bildiğimiz için ('Maria', 'Tonight', 'America', 'I Feel Pretty'...) ikinci biletimi hemen ablama ayırdım. Ve geçen cumartesi akşamı Zorlu PSM'de soluğu aldım.
Salon tıklım tıklım... Sevinç içindeyim... Daha iyi bir cumartesi gecesi programı olamaz fikrindeyim.
Tabii hep baştan konuşur, coşar, sonra hayallerim elimde patlar benim!
'West Side Story'; 1961'de En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu dahil olmak üzere 10 Oscar almış.
Mutlaka izlenmesi gereken müthiş bir müzikal film, doğru.
'West Side Story'; dünyaca ünlü bir müzikal, efsane, adı yeter. Tamam.
Türkiye'ye gelen, Broadway'de sahnelenen oyunla bire bir aynıymış, o da kabul.
Zorlu PSM yetkililerine, dünya çapında sanatçıları, müzikalleri, oyunları ülkemize getirdiği için çok çok teşekkür ederiz, devamını dileriz. Evet.
Evet de, lafı dolandırmadan söyleyeyim; oyunun yarısında kendimi dışarıya zor attım ve ikinci yarıya girmedim.
Irkçılık, kültür farkı ve ötekileştirmeyi, aşk üzerinden müthiş bir dille anlatan müzikal, 2017'ye 1957 kafasından seslenince (müzikal olarak ilk kez 1957'de sahnelendi) öyle yavan kalıyor ki... Bazı sahnelerde kıkır kıkır gülmekten kendimi alamadım.
Ciddi anlamda sinirim bozuldu.
Broadway'den geldi diye beğenmek, ayaklara kalkıp alkışlamak zorunda değilim elbet.
İkinci konu oyuncular...
Seyirci sahneye bakarken ister konser olsun, ister tiyatro, ister müzikal; kendisine bir yıldız seçer ve gözleri onu takip eder. Onunla büyülenir esasen. Bu kez sahnede yıldız yoktu.
Kostümler sıradan ve demodeydi.
Müzikalin yapımcısının, röportaj için giden bizim Funda Karayel'e, "Biz oyunculuğa, kostüme, dekora önem vermiyoruz; bizim için dans ve ışık önemli" diyerek konuyu kestirip attığı müzikal bence vasat. Sadece dans gösterisi izlemek istesem dans gösterisine giderim, müzikale değil. Ve şu konu da dikkate alınmalı: Eski ve unutulmaz müzikaller, günümüze uyarlanmak zorunda. Artık öyle ışık sistemleri, dahice dekorlar ve tekniklerle müzikaller, tiyatrolar güncelleniyor ki, seyirci bin kere gitse de bir daha gitmek istiyor.
Bilet fiyatlarının 95 TL'den 230 TL'ye kadar uzandığı bu müzikal, 18 Mart'a kadar Zorlu PSM'de sahnelenmeye devam edecek.
Paranız, zamanınız ve merakınız çoksa gidin. Ama sonra bana 'Ayşe, sen övdün, biz gittik ve beğenmedik' mesajları atmayın. Belki de siz beğenirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA