Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Değerler listesi

Eline kağıdı kalemi alsan, oturup yazsan, değerler listende neler olurdu? Benimki aşağı yukarı şöyle: En değerlisi sahicilik... Ardından dostluk, samimiyet, doğru söz, kalpten söz, emek, çalışkanlık, hakkaniyet, şükür, ince düşünce, fedakarlık, özgürlük, sevgi, takdir, vefa, gülümsemek, cesaret, çocuklar, doğa, güneş, ağaçlar, çiçekler, hayvanlar, renkler...
Böyle uzar gider mi, gider listem... Geçen gün internette İstanbul'daki etkinlikleri araştırıyordum.
İstanbul.com diye bir site var, yani İstanbul'un sitesi. Öyle olmalı; istanbul.com büyük bir isim. Bir girin de bakın ne halde... En son güncellemesi iki yıl önce yapılmış herhalde.
Biri almış, kıymetini bilmemiş, boşlamış, emek vermemiş. Yani değer... Sonra karşıma heykeltıraş Yücel Kale'nin Değerler Listesi sergisi çıktı.
Şu sözlerle tanıtıyorlardı sergiyi: 'Bu bir liste; değerler listesi... Kendine ve kendinden doğan amaca yaklaşmak, yakınlaşmak için yapılması gereken bir muhakeme listesi. Düşük profilli toplum yaratma anlayışına karşı bir farkındalık hali...'
Arnavutköy'deki Galeri Selvin'deymiş bu heykel sergisi.
Atladım gittim... 1971 doğumlu Yücel Kale, Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü'nden mezun. Genç yaşına rağmen onlarca sergide adı geçmiş, (kişisel ve karma sergiler) New York'ta ve Japonya'da sergilere katılmış. Eserlerinde ahşap, cam, deri ve metaller kullanıyor.
Değerler Listesi sergisindeki ahşap- deri çantaları, cam yontu heykelleri büyüleyici. Bir de deriden yaptığı heykel 'Unutma' var ki... Gidin görün, son iki gün... Sonra da değerlerinizi gözden geçirirsiniz belki, ne dersiniz?



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA