Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

100 kere yazın: Esra Bezen Bilgin!

'Songül'ün elbisesine bakana kadar, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan sanatçının adına baksaydınız bari!' diye kafadan giresim var ama deriiiiin nefesler alıp yazıya baştan başlıyorum. Efendim, cuma günü öğlen saatlerinde Antalya'ya uçup detoks dünyasında rahatlamak için havaalanındayım. Sabah telaşımdan okuyamadığım gazetelerin eklerini toplamış, karıştırıyorum.
Çoğu magazin ekinin kapağında güzeller güzeli oyuncu Songül Öden var. Mor tuvaleti, uzun bacakları, kusursuz yüzüyle ne kadar da güzel... 'Nereye gitmiş Songül, ne etmiş?' bir bakayım derken 49. SİYAD Türkiye Sineması Ödül Töreni'ne gittiğini anlıyorum.

SONGÜL ÖDÜLÜ KAPTIRMIŞ!
Songül'ün mor elbiseli fotoğrafına eklenmiş haberler şu şekil: 'Ödül alamadı ama gecenin yıldızıydı', 'Boşuna hazırlık' (Yani giyindi süslendi ama ödülü alamadan törenden ayrıldı hesabı).
Ve okuduğum her haberin fotoğraf altında yazan metin aynen şöyle: (Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin eklerinden söz ediyorum) 'Songül Öden, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü Esra Bilgin'e kaptırdı.'
Konuya hakim olmayan bir okursan şu soruyu soruyorsun: 'Kim bu 'Ana Yurdu' filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçilen Esra Senem Bilgin?' Sorduğunla da kalıyorsun çünkü hiçbir gazetede Esra Senem Bilgin'in fotoğrafı yok. Vesikalık gibisine bile yok. Tek bir kare yok!
Olay, Songül Öden'in ödülü alamaması o kadar.
'Songül Öden ödülünü Esra Senem Bilgin'e kaptırdı' o kadar! Yani sarı çizmeli Mehmet Ağa, fark etmez! Biri işte... Ödülü alsın almasın, magazin malzemesi değil ya, kim olduğundan bize ne!
Ve hazırsanız, finaldeki daha da büyük bombaya geliyorum sevgili okurlar. Söz konusu sır gibi saklanan, bir editörün bile zahmet edip fotoğrafını koymadığı 'Esra Senem Bilgin'in adı yanlış! Oyuncumuzun adı Esra Bezen Bilgin. Nasıl ama?
Siz zannediyor musunuz ki Esra Bezen Bilgin yeni bir oyuncudur; dikkatten kaçacak, adı bilinmeyecek bir oyuncudur. Zannetmeyin! Bir kere müthiş bir tiyatro oyuncusu kendisi.

BİR EDİTÖR BİLE SORMUYORSA...
Tiyatroda aldığı ödülleri sayıyorum:
1999 Ankara Sanat Kurumu Ödülleri: Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü- 'Lysistrata'
2005 Sadri Alışık Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu- 'Aşk Delisi'
16. Afife Tiyatro Ödülleri: Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - 'Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi'
17. Sadri Alışık Ödülleri: Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - 'Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi'
Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri: 2011-2012 Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - 'Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi'

Oynadığı filmleri sayıyorum:
21. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü aldığı 'Silsile'
Reha Erdem'in yönettiği 'Korkuyorum Anne'
Ramin Matin'in Altın Portakal'lı filmi 'Kusursuzlar'
Ve en son SİYAD'dan En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldığı 'Ana Yurdu.'
Bir editör bile 'Kim bu Songül'ümüzü geçip ödülü kapan 'Esra Senem Bilgin?' sorusunu sormaya zahmet edip en azından oyuncunun adını doğru yazmıyorsa, benim soracak başka sorum yok hakim bey!

NOT: Esra Bezen Bilgin, bu akşam Zorlu PSM'de Haluk Bilginer'le 'Pencere' adlı oyunu oynayacak. Yer bulursam ben de izlemeye gideceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA