Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Fulya Terim’in pastanesi

Elimde detoks içecekleriyle Türkbükü'nde dolanıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki, 'Ayşe daha az önce şu domatesli pilavlardan, patlıcan kızartmalarından bahsediyordun, ne detoksu!'
Ben de diyeceğim ki; detoksu, bu güzel yemekleri yiyebilmek için yapıyorum! Çünkü hayat detokstan ve diyetten ibaret olamaz. Yıllarını diyetlere vermiş biri olarak sonunda anladım ki; canının çektiğini ye ama az ye, ipin ucunu kaçırırsan hemen önlem al, sonra kaldığın yerden devam et. Diyet de neymiş!
O yüzden haftada bir gün sadece yeşil su içiyorum. Bodrum'daki kızlar tatilimiz sona erip kızlar İstanbul'a gidince, kendimi Türkbükü'ndeki detoks merkezi Lifeco'ya attım. Yeşil sularımı almış sokakta dolaşırken, gözüme yeni açılmış bir yer ilişti. Doğal ürünler satan Hatice Teyze'nin yanında... (Onu da sonra anlatacağım).
Adı Bloom and Bake. İçeri girdim ki, (kendime eziyet etmeye bayılırım, yani detoks bitsin öyle gir değil mi!) karşımda Deniz... Kim Deniz? Nişantaşı'nda arkadaşlarıma doğum günü pastası yaptırdığım Deniz Butik Pasta'nın sahibi, dünya şekeri Deniz.
Meğer Fulya Terim ile bu şahane pastaneyi kurmuşlar. İstanbul'dan sonra Bodrum'a da açmışlar. Ama ne pastane... Limonlu, dağ meyveli ekler, Nutellalı kekler, bebe bisküvili çilekli tatlılar, hurmalı kurabiyeler, elmalı tartlar, mozaikler, neler neler.
Lunapark gibi bir yer; yediğinize değer. (Şu çektiğim fotoya bakar mısınız!) Ama ben hakkımı bayrama saklıyorum. Tatlı-pasta meraklısı tatilciler not alsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA