Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Oğlan bizim kız bizim, aşk bizim

Cumartesi sabahı erkenden kalkıyorum. Eh bugün düğünümüz var, öğlen 12.00'ye kadar bütün işlerimi halletmem lazım. Öyle bir telaş, öyle bir heyecan ve coşku benimkisi...
Efsane Lady Diana'nın küçük ve sempatik oğlu Harry, Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlenecek.
Peki bu düğün neden bu kadar önemli ve dünyadaki milyonlarca kadının aklını hangi gerekçelerle aldı?
Bir kere bu, yıllardır süregelen birçok kuralın yıkıldığı bir evlilik. Gelin damattan üç yaş büyük, gelin melez, gelin Amerikalı bir oyuncu, gelinin babası ve kardeşleri yapmadık rezillik bırakmadı, gelinin babası düğünde yok ve en önemlisi gelinin ikinci evliliği olacak.
Vay vay vay!
12.00'de BBC'nin canlı yayınına bağlanıyorum, bir yandan da bilgisayarımda YouTube'dan canlı yayın yapan Royal Wedding kanalı açık. Delirmiş durumdayım, fevkalade odaklıyım.

BECKHAMGİLLER'İN DURUMU
600 davetli, Windsor Kalesi'ndeki St. George Kilisesi'ne gelmeye başlıyor.
'Acaba Meghan Markle'ın gelinliği nasıl olacak? Hangi modacı dikti? En şık, en rüküş kim?' sorularıyla moda yazarımız Pelin Kaya ile Whatsapp'tan durmadan mesajlaşıyoruz. O sırada Victoria-David Beckham çifti geliyor. David yakışıklılıkta zirvede; koyu gri takımının içine açık gri yelek giymiş.
Victoria Beckham ise koyu lacivert elbisesi, şapkası ve kırmızı topuklularıyla dersine yine çalışmış.
Birkaç hafta önce Victoria Beckham'ın 44'üncü doğum gününde, David Beckham, Instagram'da eşiyle yan yana (soğuk bir yan yana) fotoğraflarını paylaşıp "Çocuklarımın annesinin doğum günü kutlu olsun" gibisinden bir not yazınca kıyametler kopmuştu. Victoria'nın hayranları, 'Senin bunca yıllık eşine söyleyebileceğin bir güzel cümlen yok mu?' yorumlarıyla saldırıya geçmiş ve Beckham paylaşımını silmişti.
Bunun üzerine Kraliyet düğünü için Victoria'nın imaj ve algı ekibi kurduğunu, bu düğünde cümle âleme 'Mutluyuz' mesajı vermeye çalışacağını okumuştum. Sonuç:
Görüntü süper ama çiftin elektriği berbattı!
Victoria bütün düğün boyunca suratını astı.
George Clooney ile Stella McCartney imzalı sarı bir elbise giyen eşi Amal Clooney, törenin rüya çifti oluverdi.
Tenis yıldızı Serena Williams'ın açık pembe kıyafeti ve şapkası çooook şıktı.
Ee hadi gelin gelsindi artık.
Önce Prens Harry ve abisi Cambridge Dükü Prens William minibüsten indi. Harry'nin tatlılığı karşısında, kızlarla birbirimizi arayıp çığlıklar attık tabii.

DIANA BUGÜNLERİ GÖREMEDİ
Bu arada St. George Kilisesi'ndeki davetlileri görüyoruz. Şapkalar, renkli elbiseler, Elton John, Oprah Winfrey, 'Suits' dizisi ekibi falan... Herkes dik durmaya çalışıyor, öyle kafede gibi oturulmuyor tabii. Dik durmak da zordur ha ama olsun, onlar Kraliyet insanları...
Derken peş peşe baba Prens Charles ve Kraliçe teşrif ediyorlar. Kraliçe'nin kıyafeti limon rengi, içinde morlar var. Ama Kraliçe'yi hiçbirimiz sevmiyoruz; ısınamadık onun soğuk yüzüne.
William ve Harry törendeki yerlerini alıyor ve benim kraliçem yani annem arıyor. Ağlıyor telefonda... "Anne ne oldu?" diye soruyorum. "Ay kızım aklıma Diana geldi, oğlunun düğününü göremedi" diyor ve ekliyor: "Bu çocuklar iyi çocuklar, babaları gibi eşlerini üzmezler." Kapatması lazım çünkü hiçbir anı kaçıramaz.
Bakıyorum sosyal medyaya, annemin 'Keşke Diana da bugünü görseydi' duygusu dört bir yanı sarmış. Sanırsınız Diana ailemizden biri yani; öyle bir benimseme, önemseme, üzülme hali... Bir de kendi gelinlikli fotoğraflarını paylaşanlar var. Bir düğün, bir gelin, bir romantizm rüzgarı ki, sormayın.
Bu arada büyük gelin Cambridge Düşesi Kate, çocuklarıyla giriş yapıyor.
Ne giyeceği merak edilirken, daha önce üç kere giydiği krem rengi Alexander McQueen elbisesiyle karşımıza çıkıyor.
Yok efendim geri planda durmak için kibarlık yapmışmış. Yalan! Gelinden sonra en çok o konuşuluyor.
Ve gelin Meghan Markle geliyor. Givenchy gelinliğine bayılıyorum; kendisi gibi yalın ve sade... Arabadan iniyor, kilisedeki yerine yürüyor, eteklerini çocuklar tutuyor. Harry, Meghan'ı görünce "Harika görünüyorsun, çok şanslıyım" diyor ve bizim fişimizi çekiyor.
İdilika, 24 saattir Harry'nin cümlesini tekrar edip uzaklara bakıyor ve hâlâ kendine gelemedi! 'Ben de esmerim, neden benimle evlenmedi?' boyutuna çıkacak diye korkuyorum.

BÜTÜN KADINLARIN PRENSİ
Çiftimiz, akşamki davet için el ele kapıdan çıkıp üstü açık Jaguar'a binip kaleyi terk ederken ben de dalıp gidiyorum. İflah olmaz bir aşığım, aşkları ve aşıkları seviyorum.
Demek istediğim; İngiliz ekonomisine 1.4 milyar dolar katkı sağlayan düğün, tüm bunların ötesinde aşkın kocaman sembolüdür.
Aşka inancını kaybetmişlere verilmiş kocaman bir umuttur. Meghan Markle için neler söylendi, babası, kızının fotoğraflarını parayla medyaya satmaya çalışırken yakalandı, üvey abisi Harry'ye mektup yazıp 'Bu kız çıkarcı, evlenme onunla' diyecek kadar aşağılıktı. Ama kötüler, umduğunu bulamadı...
Sussex Düşesi Meghan Markle; güçlü, kararlı ve kendinden emin modern kadının simgesidir.
Harry ise sahip çıkılmamış, kıymeti bilinmemiş, hak ettiği değeri görememiş, kimin koyduğu belli olmayan kurallar yüzünden kalbi kırılmış, yalnız, mutsuz ve hüzünlü bütün kadınların kalbinin prensidir artık.
Oğlan bizim, kız bizimdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA