Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Milano'da kürk protestosu

Milano Moda Haftası için Milano'dayım. Şimdilik sizlere, katıldığım Prada, Fendi ve Hogan defilelerinden bilgi verebiliyorum. 2016 sonbahar- kış koleksiyonu için önce Fendi defilesindeydim. Karl Lagerfeld, Fendi'nin 50 yıldır yaratıcı beyni olarak, kırılması zor bir rekorun sahibi. Bunca işe nasıl yetişiyor kimse bilmiyor. Markanın en demirbaş malzemesi kürk konusunda geri adım atmamasıyla da kürk karşıtı örgütlerin baş düşmanı. Defile öncesi kapıda başlayan gösterileri herkes dinliyor, hatta alkışlıyor ama hiçbir müdahale yok. Ön sıralarda Uzakdoğuluların hakimiyeti şaşırtıcı. Ortadoğulu hanımların fazlalığı da dikkat çekici. Defileler ana kraliçe Anna Wintour'un gelmesiyle başlıyor. Açılış Kendall Jenner'dan. Pileli pantolonlar, kabanlar ve diz üstü fırfırlı saten çizmelerin güzelliği beni benden alıyor.

İKONLAR BİR ARADA
Sırada Hogan defilesi var. Kış sezonunda Hogan bizi kendi kulübüne davet ediyor. Yüksek platform tabanları ve disko topunun gözalıcı pırıltısıyla Hogan, yeni sezonda epey iddialı.
Günü Prada defilesiyle kapatıyorum. Davetlilerden Alexa Chung, hemen önümde. Miroslava Duma, Anna dello Russo; tüm moda ikonları bu defilede. Bu kadınlar fotoğraflarda şişman çıkıyormuş. Hepsi her an uçtu uçacak gibi incecik. Fotoğrafçılar en iyi pozu alma yarışında. Prada, sanatçı ruhunu her koleksiyonunda konuşturmayı başarıyor. Detayların zenginliği bir süre sonra sizi sarhoş ediyor. Jakar kumaşların güzelliği ve işçiliğin kusursuzluğu manken önünüzden üç saniyede geçerken bile belli oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA