Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Oscar'ın şık kadınları bu yıl yine şaşırtmadı

1- ŞIK, ZARİF VE KLAS

Kıyafetini merakla beklediğim Cate Blanchett, mint yeşili Armani Privee elbisesiyle adeta 'Gecenin kraliçesi benim' der gibiydi. Elbise üstünde o kadar kusursuz görünüyordu ki, herkesi uzun süre ekrana kilitlediğine eminim. Naomi Watts, Armani Privee'ı tercih eden bir diğer isimdi. Watts, zengin renk geçişlerine sahip elbisesiyle, çok gösterişli bir Bulgari gerdanlık takmış. Charlize Theron, kırmızı halının en sevilen yıldızlarından. Christian Dior elbisesiyle yine heykel gibi görünüyordu. Şıklığının kilit noktası da muhteşem güzellikteki kolyesi. Olivia Wilde, son derece riskli bir Valentino elbise tercih etmiş. Böyle bir dekolteyi klas şekilde taşımak marifet ister. Bu elbiseyle Wilde, bugüne kadar gördüğüm en güzel sırt dekoltesinin sahibi olabilir. Sezonun öne çıkan trendi olan choker gerdanlıklardan kıyafetine en yakışanını seçmiş. Julianne Moore, Chanel elbisesiyle zarif, narin ve klas görünüyordu. Lady Gaga, bir süredir çılgın tarzını bırakıp normal, hatta epey şık giyinmeye başladı. Gaga, Brandon Maxwell imzalı tulum elbisesiyle kırmızı halının en şıklarındandı. Margot Robbie, Tom Ford imzalı elbisesiyle törenin en iddialı isimlerindendi. Saçının doğallığı ve makyajının güzelliğiyle, elbisenin iddiasını tam dozunda frenlemiş. Uzun püsküllü çantası bile şıklığını bozamamış.

OSCARLI TÜRKLER

Ünlü oyuncu Whoopi Goldberg, Oscar töreninde Sevan Bıçakçı imzalı, ahtapot şeklindeki el mücevherini gururla taşıyordu. Kırmızı halıda verdiği her röportajda 'İstanbul' ve 'Türk tasarımcı' kelimelerini ağzından düşürmedi.
Karadeniz'de çekilen ve Fransa'nın Oscar adayı olan 'Mustang', ödül alamadı ama filmin yapımcısı Mine Vargı, törende Raşit Bağzıbağlı imzalı bir elbiseyle boy gösterdi. Elbise; Vargı'nın yaşına, pozisyonuna ve vücut tipine uygun bir tercihti. Filmin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven de Chanel imzalı bir elbise giydi.

2- SIKICI, DEMODE VE RÜKÜŞ

Kırmızı halının genç ve yeni isimlerinin biraz daha kırmızı halı çalışmasına ihtiyacı var. Alicia Vikander, Louis Vuitton elbisesiyle çizgi film karakteri 'Prenses Bella'yı andırıyordu. Heidi Klum da Marchesa imzalı elbisesiyle adeta 'Rapunzel' gibiydi. Brie Larson'ın elbisesinin Gucci olması beni şaşırttı. Gucci'nin o kadar güzel tasarımı içinde bunu seçmek ayrı marifet ister! Saoirse Ronan'ın Calvin Klein imzalı elbisenin rengi çok güzel ama o kadar kötü bir saç modeline sahip ki, elbiseyi silmiş süpürmüş! Rachel McAdams'ın August Getty Atelier elbisesinin potluklarını tek tek sayabilirdim. Kırmızı halı için çok zayıf bir seçim olmuş. Rooney Mara'nın tüm önemli törenlerde Givenchy elbise giymesinin yanı sıra hep aynı saç modelini seçmesi çok sıkıcı ve demode. Jennifer Lawrence, tabii ki yine bir Dior elbiseyle karşımızdaydı. Bir Charlize'in modernliğine bakın, bir de Jennifer Lawrence'ın demode görüntüsüne... Malesef yine olmamış. Atelier Versace imzalı bir elbise tercih eden Kerry Washington için rahatlıkla 'gecenin en rüküş ünlüsü' denilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA