Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

2016 yazının en’leri

Yarın okulların açılmasıyla resmen yazı kapatıp yepyeni bir sezona merhaba diyeceğiz. Peki 2016 yazında neler modaydı, kimleri konuştuk, eleştirdik diye yola çıktım ve sizler için keyifle okuyacağınızı düşündüğüm bir liste çıkardım. İşte benim en'lerim...

Jean savaşları
Serenay Sarıkaya ile Kerem Bürsin ilişkisinin kaymağı tüketildikten sonra Mavi'nin Kerem Bürsin'in yerine İlker Kaleli'yi getirmesi kıyametleri kopardı. Neyse ki Serenay ile birlikte çekimleri olmayacağının haberi geldi de, fanların siniri biraz olsun dindi. Ardından Koton firmasının Serenay'a rakip olabilecek en dişli aday Fahriye Evcen'i marka yüzü yapması rekabeti baya bir kızıştırdı. Serenay'ın sportif tarzı markayla uyum içindeyken, Fahriye'nin stil anlamında epey bir elden geçmesi gerekiyor. Bu da halledilirse, bizi yeni sezonda daha da büyük bir rekabet bekliyor.

En belirgin trendler
Yazın sıcağında ayakları kürkler, peluşlar, tüyler süsledi. Bunda elbette Gucci markasının suçu çok büyük. Markanın kanguru kürkünden ürettiği ev terliğinden hallice modeller, o kadar büyük ilgi gördü ki, ardından birçok marka aynı yolu tercih etti. Rihanna'nın kürklü plaj terliği ve Miu Miu'nun Kurabiye Canavarı karakterinden ilham aldığını düşündüğüm incili terliklerinin popülaritesi üst noktada. Omuzlar tüm yaz boyunca açıktı. Omuz dekoltelerini çizgili desenler ve pastel tonlar süsledi. Pompom akımı; şapka, çanta ve ayakkabı üçlüsü arasında epey gözdeydi. Hasır çantalar derilerle birleşti ve her tarza eşlik etti.

En ses getiren düğünler
Tarkan- Pınar Dilek: Bu yaz müzmin bekar megastarımız Tarkan'ı bile evlendirdik. Tarkan'ın klasik bir düğünle, kimliğine tezat olabilecek bir normallikte evlenmesi hem şaşırttı, hem de takdir edildi. Mega gelinimizin gelinliği çok ses getirmedi ama tek bir estetik burun ameliyatı, sosyal medyayı sallamaya yetti. Neslihan Atagül-Kadir Doğulu: 2016'nın en ses getiren, en çok konuşulan düğünü olarak herkese büyük bir süpriz yaptılar. Neslihan Atagül'ün düğün pastası başındaki dansı, sosyal medyada kadın milletinin çenesini epey yordu. Ne denirse densin, ünlüler arasında kendileri için evlenenler trendini başlatan oldular. Bir de evliliğin bir çifte popülarite olarak nasıl geri döndüğünün şahidi olduk. Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu: Doğal olarak iki starın evliliği her ülkede büyük bir olaydır. Büyük bir heyecan ve merakla Sinem'in gelinliğini, düğünün nasıl olacağını bekledik. Çift; olabilecek en sade şekilde, sevdikleriyle, sakin, klas ve zarif bir düğünü tercih etti. Sinem'in gelinliği pek fırtına koparmadı ama zaten buna da pek ihtiyaçları yoktu.

Mayolar bikinileri solladı
Bu sene mayolar, bikinilerin egemenliğine son verdi. Özellikle efsanevi 'Baywatch' dizisindeki mayoların benzerini yapan Simple For You markası; Chiara Ferragni'den Hande Acar'a kadar birçok ismin favorisi oldu. Sadece kırmızı ve siyah renklerde üretilen mayoların üstündeki eğlenceli slogan baskılar, sosyal medya için de baya uygun.

Harika ikili
Yaz aylarının en keyif veren ikilisi, Kerimcan Durmaz ve Caner Çalışır'dı. Çok yakın dost olan Kerimcan ve Caner, adeta Snapchat'in reklam yüzü gibiydiler. Gürültülü kahkaları, tuhaf mimikleriyle gençlerin kelime dağarcığına anlamsız bir sürü kelime eklediler. Üç ay boyunca neredeyse her gün bir mekanda DJ'lik yapmaları; DJ'lik mesleğine yıllarını vermiş isimlerin haklı tepkilerine sebep olsa da, Caner ve Kerimcan sevgisi kolay geçeceğe benzemiyor.

En ünlü teke
Tanıdığım birçok kişi, İtalyan işadamı Gianluca Vacchi'nin hayranı ama kimse kusura bakmasın, adam bana tipiyle, hareketleriyle son derece sevimsiz geliyor. Yapay ten rengi, delikanlı havalarıyla süslediği tuhaf dansıyla 2016 yazının tartışmasız en büyük kazananı oldu. Son baktığımda takipçi sayısına 1 milyon kişi daha eklemişti.

Pokemon go
Çok şükür hiç bulaşmadım. Yaşını başını almış insanların Pokemon avına çıkması çok sevimsizdi. Siz biliyor musunuz, bu Pokemon avlanacak diye kaç kadın, geç saatte evine yürürken korkulu anlar yaşadı? Tecrübeyle sabittir. Tez zamanda sona ermesini dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA