Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Sosyal medya sahteciliği

Sosyal medyanın hayatımıza kattığı en heyecanlı uğraşlardan biri de, hiç şüphesiz filtreler. Konumuz, yüzünüzün köpek ya da arıya dönüştüğü eğlenceli filtreler değil. Konu, neredeyse cinsiyetinizi değiştirecek kadar fiziğinizi farklılaştıran filtreler. Bu filtreler sayesinde boyunuz 10 santim uzayabiliyor, 36 bedene kavuşup bebek poposu gibi pürüzsüz bir cilde sahip olabiliyorsunuz.



HERKES BEĞENİLMEK İSTİYOR
Sosyal medyanın alt metni; her zaman kusursuz görünmek ve böylelikle başkaları tarafından beğenilmek ve takdir edilmektir. Ne kadar çok selfie paylaşıyorsanız, aslında o kadar da çok 'Beğenilmeye ihtiyacım var' mesajı göndermiş oluyorsunuz. İş öyle bir boyuta gelmiş ki, paylaşılacak fotoğraflar için profesyonel fotoşop hizmeti bile verilmeye başlanmış.
MSN'de okuduğum bir haber, işin ne denli inanılmaz bir hale geldiğini çarpıcı bir şekilde sunuyor. Çin sosyal medya sitesi Weibo kullanıcılarından biri, 50 dolar karşılığında isteyenin fotoğrafına fotoşop yapıyor. Keşke öncesi ve sonrasını gösteren tüm örnekleri koyabilseydim. Buyrun sizlere birkaç tanesi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA