Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Asıl google ve youtube'u protesto etmeliyiz

İnternet sansüründen Google'ın da nasibini almasına "Yok artık, daha neler" dediğinizi duyar gibiyim... Evet, bu çağda interneti sansürleyen Çin ve Arap ülkeleriyle anılmak kötü bir tablo! Youtube başta olmak üzere internetteki sansürlemeyi protesto eden gösteriler yapılıyor, köşe yazarları sansürcü zihniyeti kınayan yazılar kaleme alıyor vs... Ancak kimse Türkiye'de sitelerin kapanmasına en çok neden olan Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanundan bahsetmiyor. 25.07.1951 tarihinde kabul edilen 5816 no'lu kanun ne diyor? Madde 1- Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse, asıl fail gibi cezalandırılır.

YASALAR UYGULANMALI
Madde 2- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyla işlenirse, hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa, verilecek ceza bir misli artırılır... 2008'de çıkarılan 5651 sayılı internet yasasında da Atatürk'e hakareti cezalandıracak maddeler konduğunu da unutmayalım. Kanun bu! Şimdi savcı ne yapsın? Eğer bir sitede bu kanunlar ihlal ediliyorsa, gerekli işlemleri yapmak zorunda. Evet, Youtube ve diğer sitelere rahatlıkla girmek istiyoruz, sansüre karşıyız ama Atatürk'e hakaret edilmesine de göz yumamayız. Peki Youtube, Google bu sorunu çözüyor mu? Ya da çözmek için uğraşıyor mu? Google ve Youtube ile defalarca toplantılar yapılmış ama değişen bir şey yok. Dürüst konuşmak gerekirse adamlar bizi takmıyor. Yasağa karşı bile haklarını aramıyorlar. Çünkü Türkiye'de vergi ödemek istemiyorlar!

BİNALİ YILDIRIM HAKLI
Asıl Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın şu açıklamasına kulak verin: "İsrail'e özel içerik yapıyor. 28 ülkeye özel içerik yapmışsın, bize de yap; 'Yapmam'. Bunları çıkar; 'Çıkarmam'. Türkiye'yi yok sayıyorlar..." Yani 'İşte sansürcü zihniyet' gibi boş atıp tutacağımıza, 28 ülkeye özel içerik hazırlayan ama bizi adam yerine koymayan Google'ı, Youtube'u protesto etmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA