Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Polisten polise fark var!

İngiltere'deki isyanı hayretle izliyorum. Bir çete üyesi, polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Çete üyesinin polise ateş ettiği söyleniyor ve bu olay yüzünden Londra cayır cayır yanıyor...
Türkiye'deki insan hakları ihlallerinin onda birini yaşasalar, herhalde, İngiltere suya gömülürdü.
Peki, şu polisin düştüğü hale ne demeli? Böyle bir sahne Türkiye'de yaşansaydı ne olurdu acaba?
Sıkılan gazdan İstanbul havaya uçardı herhalde!
Durun, hemen "Beceriksiz İngiliz polis" demeyin.

ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI
Londra'da iki sene yaşadığım için iyi biliyorum. Okul çıkışı part-time bir restoranda çalışırdım ve müşterilerimiz arasında polisler de vardı. İngiliz polisleri çok nazik insanlardır. Silah taşımadıklarını biliyorsunuzdur. En önemli özellikleri ise orantısız güç kullanmamaları, olayları son dakikaya kadar uzlaşma yoluyla çözmeye çalışmaları...
Bizimkiler gibi haşereye ilaç sıkar gibi gaz bombası kullanmıyorlar. En önemlisi İngiltere'de insanlar orantısız güç kullanıldığı için hayatlarını kaybetmiyor.
Tabii ki, polisin bir otoritesi olmalı, bu fotoğraf bir zayıflık göstergesi. Ancak bu fotoğraf, bizdeki toplumsal olaylar ve protestolarda polisin kullandığı orantısız gücü sorgulamamız açısından da anlamlı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA