Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atatürk'ün robotunu yaptılar

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Hürriyet'ten Faruk Bildirici'ye verdiği röportajda şu tarihi açıklamayı yaptı:
"Üç müze daha yapıyoruz: Biri Atatürk müzesi. Türkiye'de örneği yok. Konuşan, hareket eden bir Atatürk olacak. Çocuklar salonda oturacak, perde açılacak ve Atatürk, 10. Yıl Marşı'nı söyleyecek, 10. Yıl Nutku'nu okuyacak, yürüyecek. 'Türkiye'de yaşayan en iyi Atatürk heykeltıraşı Yılmaz Büyükerşen'dir' dediler. Hocayı ikna ettim, beraber Amerika'ya gittik. Hoca iki gün atölyede çalıştı ve düzeltti. Ocak ayında o müzeyi açacağız."
Büyükerşen iki gün atölyede ne üzerine çalıştı ve neyi düzeltti pek anlayamadım.
Yoksa insanüstü bir gayretle iki günde Atatürk'ün robotunu mu yaptı? Konuşuyor, hareket ediyor, marş okuyor vs... Kesin Atatürk'ün robotunu yaptılar. Ocak'ta açılıyormuş müze!

HEYKELTIRAŞ YAPMIŞ!
Ama nasıl olur? Bir heykeltıraş nasıl robot yapar? Hem de Atatürk'ün robotunu!
Sanki röportajın bu bölümünde fazlalık varmış da editör ilk gördüğü noktadan kesip atmış diyeceğim ama bu mevzu başlığa çıkarılmış.
Tabii ki çıkarılacak, sonunda Atatürk'ün robotunu yapacak teknolojiye ulaştığımız müjdesini veriyor bu röportaj.
Lakin ben bu robot projesinden fena halde endişeliyim.
Mesela Atatürk 10. Yıl Marşı'nı kendi sesiyle mi söyleyecek? Bildiğim kadarıyla böyle bir kayıt yok.
Hadi Atatürk'e daha önceki ses kayıtlarından teknolojinin yardımıyla bülbül gibi marş söylettiler diyelim... 10. Yıl Nutku'nu nasıl okuyacak? Oku oku bitmez o.
Hadi hepsini yaptı diyelim; nasıl hareket edecek?

RAKI DA İÇİRMİŞLERDİ
Hani bir resmi bayramda, sahnede Atatürk'e çay bardağıyla rakı içirmişlerdi ya...
Vallahi ben Atatürk'ün nasıl yürüyeceğinden de endişeliyim!
Aklıma ağır çekimde hareket eden Japon robotları geliyor.
İnşallah Atatürk'e bir saygısızlık olmaz.
Farklı şeyler yapılsın, çocuklar kendilerini daha yakın hissetsin Atatürk'e ama bu robot olmak zorunda mı? Diğer ülkelerde robotu olan bir devlet büyüğü var mı?
Sayın Bildirici, hazır Hürriyet'in okur temsilcisiyken ve röportaj da size aitken tüm bu sorulara yanıt verebilir misiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA