Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Önce 3 çocuğu emzirelim!

Önceki gün, TIME dergisinin üç yaşındaki oğlunu emziren anneyi kapağına taşımasını yazmıştım. Bu kapaktan yola çıkarak hamilelikte ve sonrasında zayıf kalmayı kutsayan anlayışa isyan etmiş ve pilates topu üzerinde halkı kandıran içi boş rol modeli annelerin sakıncalarından bahsetmiştim.
Çünkü Dünya Sağlık Örgütü çocukların iki yaşına kadar emzirilmesini tavsiye ediyordu. Yaygın inanış; altı ay emzirmenin yeterli olduğu yönünde ama yeni araştırmalar altı ay az diyor. Ayrıca altı ayı çıta olarak koyduğunda emzirme oranı daha da aşağıya düşer!

ANNELERE DAHA ÇOK MAAŞ
Neyse ki, Cüneyt Özdemir de bu durumu kafaya taktı ve yine çok önemli bir TV haberciliğine imza attı! Dün '5N 1K'da ortaya çıkan acı gerçeğe; Türkiye'de çocukların ilk altı ay anne sütüyle beslenme oranının sadece ve sadece yüzde 3 olduğuna odaklanmalıyız!
Eğer üç çocuk Türkiye'nin hayati meselesiyse, bu üç çocuğun anne sütüyle büyüyebilmesi için gerekli şartları hazırlamalıyız.
Farkındayım, o şartları hazırlamak çok zor! Ama madem eğitimde, sağlıkta olumlu gelişmelerden bahsediyoruz; madem devletin, geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmesi için bir çabası var; o halde, annelerin hayat standartlarını yükseltecek adımlar atılmalı.
Örneğin çılgın projelere, çalışan annelerin 9 ay tam maaş alıp, çocuklarını daha rahat emzirmelerini ekleyebiliriz!
Tek bir örnek vereceğim, anne sütüyle büyüyen çocukların zeka gelişimi, bir-iki ayda sütten kesilenlere göre daha yüksek!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA