Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bonomo'nun beş sakallı erkekle dansı

Can Bonomo'nun Bakü'deki prova görüntülerini siz de izlediniz mi?
Dansçıların beşinin de erkek ve sakallı maço görünümlü olmaları ilginç!
Eğer o arkadaşlar, içinden bir geminin geçtiği 'Love Me Back' şarkısının tayfalarıysa, bu kadar gerçekçi olmaya hiç gerek yoktu!
Bu tarz şov ve yarışmalarda genellikle kadın estetiği ön plana çıkmıştır hep.
Yok, "Muhafazakar rüzgar Eurovision şarkı yarışmasını da etkisi altına aldı" demeyin!

19 MAYIS TÖRENİ GİBİ
Bir arkadaşım "Beş sakallı erkek tercihinde, Eurovison'da birinciyi gay oylarının belirlemesi etken olmuş olabilir" dedi.
Eurovision'u Türkler'den sonra en çok gay'lerin ciddiye aldığı doğrudur ama ben erkek dansçıların bu yüzden tercih edildiğine ihtimal vermiyorum, hatta saçma buluyorum.
En basit örnekle birinci olan Sertab Erener'in dansçıları da kadındı. Bir muhabir arkadaş sorar, öğreniriz artık.
Bu arada Youtube'a düşen prova görüntülerden izlediğim kadarıyla Can Bonomo ve dansçıları galiba 19 Mayıs'ı Bakü'de kutlamayı düşünüyorlar.
Şarkının koreografisi Zeybek ve beden eğitimi hareketlerinin karışımı gibi bir şey. Hatta bir ara Transformers çevikliğinde gemiye dönüştüler falan.

YARATICI OLMAK!
Bu kadar mı sönük olur bir şarkının dans koreografisi. Bir de sahne şovunu, daha önce Sertab Erener'in Eurovision şarkısı 'Every Way That I Can' parçasının da koreografisini hazırlayan, ünlü koreograf Candaş Baş tasarlamış.
Ben mi yanlış prova izledim acaba? İsterseniz Youtube'a girin, yabancıların görüşlerini de okuyun. Hepsi "Şarkı güzel, koreografi kötü, basit" benzeri cümleler kurmuşlar.
Daha önce de yazdım, 'Love Me Back' güzel bir şarkı ama asıl sahne şovuyla anlam kazanır. TRT tanınmamış bir isimle şarkıya güvenerek bence büyük bir iş yaptı!
Bu güzel şarkı 19 Mayıs törenlerini hatırlatan dans şovuyla heba olur gider. Umarım eleştirilerimin sahne şovuna faydası olur, daha yaratıcı olmaya çalışırlar!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA