Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dışişleri Kim'e rakip bulmalı

İki yıl önce, Ermeni asıllı Kim Kardashian'ın ABD'de Ermeni soykırımı karar tasarısının Kongre Genel Kurulu gündemine alınması için kampanya başlattığı haberleri çıktığında, seksi yıldızın hafife alınmaması gerektiğini yazmıştım.
Kardashian'ı, Jennifer Lopez'e rakip gösterilen büyük poposu ve seks kasetinden ibaret sanan Türk okurlarda ise genelde şu görüş hakimdi: "Sen ne anlarsın tarihten, git şovunu yap. Sorsan Ermenistan'ın başkentini bilmez!"
Evet, Kardashian denince akla önce poposu ve seks kaseti geliyordu ama bir de magazin realitesi vardı! İki yıl önce Kardashian'ın popülerliğine örnek olarak da Twitter'daki 5.5 milyon takipçisini örnek göstermiştim.
Aradan iki yıl geçti ve bu meseleyi benden başka yazan da olmadı galiba.
Her neyse, dün Habertürk'te Kim Kardashian'ın ABD'de çok sayıda kişiye e-posta olarak gönderilen bir video kliple sözde Ermeni soykırımının tanınması için ANCA adına para talep ettiği haberi çıktı.

15 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
Ünlü yıldız, "İnsanlık, geçmişi tanımalı ki gelecekte soykırımlar olmasın... Bu kampanyaya cömertçe katkıda bulunun" demiş.
Bu arada ANCA'nın sertlik yanlısı bir Ermeni kuruluşu olduğunu da belirtelim!
İnternetteki haberin altında okuyucuların yazdıklarına baktığımda ise "Bu kadın tarihini magazin sayfalarından mı takip ediyor?" benzeri yorumlar yer alıyordu.
Kısacası Kardashian'ın Ermeni soykırımındaki büyük mücadelesine karşı bakış açımızda değişen bir şey yok. Ama seksi yıldızın cephesinde büyük bir değişiklik var!
"Kim ki bu kadın, konuşsa ne olur" denilen Kardashian'ın Twitter'daki takipçi sayısı 5.5 milyondan 14 milyon 700 bine çıktı.
Bizde takipçisi 1 milyonu geçmiş tüm ünlüleri toplasanız bu rakama ulaşamazsınız.
Daha önce de yazdım; mesele Kardashian'ın tarihten anlayıp anlamaması değil.
Asıl tehlike, Ermeni soykırım tasarısının seksi yıldız yüzünden sıkıcı tarihi konular olmaktan çıkıp magazinleşmesi!
Magazin herkesin anlayacağı dilden konuşur, ışık hızıyla yargıları değiştirir. Haritada Türkiye'nin yerini bilmeyen Amerikalılar bile Kardashian sayesinde bu tartışmaya dahil oldu.

ABD'DEN DE GOL YERSEK...
Bizim Dışişleri Bakanlığı istediği kadar lobi yapsın, tarihçilere sürekli araştırma yaptırıp soykırım iddiasında haklılığımızı kanıtlamaya çalışsın; ABD'deki sıradan insanların gözünde Kardashian kadar etkili olamazlar.
ABD'li politikacılara baskı yapan Ermeniler'in üzerine bir de vatandaşların eklendiğini düşünün!
Acilen bizimkiler de bir şeyler yapmalı! Vallahi Kardashian'a karşı Jennifer Lopez hiç fena olmaz! Evet, Lopez işin şakası ama bizim Dışişleri Bakanlığı da tezlerini herkesin anlayacağı dilden anlatmalı, daha popüler isimleri devreye sokmalı!
Eğer sözde Ermeni soykırımı tasarısında Amerika'dan da gol yersek, dünyada "Ermeni soykırımı yok" diyen her Türk vatandaşı başına bela alır, içerir girer!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA