Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İçeriği boş özgür kadın

Nil Karaibrahimgil'in 'Ben Buraya Çıplak Geldim' şarkısına çekilen klibi; izleyeni gaza getiren bir coşku ve yaşam enerjisiyle dolu.
Nil yine isyanlarda, meydan okuyor ama kime ve neye belli değil!
Nil, kendine has tarzı olan ender şarkıcılarımızdan biri ama tıpkı bu şarkıda da olduğu gibi, kariyeri boyuncu kime ve neye isyan ettiğinin cevabını hiç veremedi.
Klipte Nil yine gayet kendinden emin, güçlü bir kadın profili çizerek "Nefes aldım, nefes verdim burdayım, pes etmem yok. Ben buraya çıplak geldim heyhat! Utanmam yok, yok pes etmem yok. Yok utanmam yok!" diye haykırıyor.
Devrimciler gibi elini havaya kaldırıyor falan filan... Ama Nil bu dünyaya neden çıplak geldi, neden utanmıyor, neden pes etmiyor?
Tabii ki tüm bu sorulara yanıt veremez Nil.
Çünkü kariyeri boyunca hep bir şey söylüyormuş gibi yapıp apolitik takıldı.
En büyük isyanı da kek yapıp, tek taşını kendi almak oldu!

REKLAMLARA TEKERLEMELER
Öte yandan medyada yarattığı algı 'kimseyi takmayan' ve 'kendi doğrularını yaşayan' özgür kadın. Ama bu algının içeriği boş!
Yazılarında da, şarkılarında olduğu gibi duygusal dışavurumcu, hep bir isyan var ama neye ve kime olduğu belli değil. Hiçbir zaman direk mesajını vermiyor.
Müzik ve medya piyasasında 'özgür kadın' denilince akla ilk gelen isim olan Nil; siz hiç kadın haklarına yönelik bir yürüyüşte, protestoda gördünüz mü?
Hiç ağzından politik bir laf çıktığını duydunuz mu? Ama hep isyanlarda.
Ne güzel iş! Dışarıdan bakıldığında cool ve özgür bir havası var, hatta biraz da marjinal ama beyaz eşyadan cep telefonuna reklamların bütün tekerlemelerini yazan da o.
Yazsın, kocasıyla omuz omuza verip dünyanın parasını da kazansın, hakkıdır.
Sonuçta piyasa şartları içersinde işini iyi yapıyor ama lütfen 'özgür kadın' imajını bıraksın.
Çünkü hiçbir özgür kadının içeriği Nil kadar boş ve kapitalist olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA