Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aynı statta iki takım neden olmaz?

2003-2004 sezonunda Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı yerine İnönü'de oynamak istiyordu ama olamamıştı. Şimdi ise tam tersi yaşanıyor, Beşiktaşlılar'a Türk Telekom Arena öneriliyor.
Beşiktaşlılar "Yeni stat yapacağız" diyorlar ama ortada henüz ne kesin bir anlaşma var ne de siyah beyazlıların parası!
Türk Telekom Arena'nın ortak kullanımı için Milan ve Inter'in San Siro'yu, Roma ile Lazio'nun da Roma Olimpiyat Stadı'nı paylaşmalarını örnek gösteriyorlar ama hata ediyorlar. Bu statlarda loca yok!
Türk Telekom Arena'nın ortak kullanımındaki en büyük sorunlardan biri de loca paylaşımı.

LOCALAR PAYLAŞILMAZ
TT Arena'daki locaları kiralayanların kullanım hakkı maçtan maça değil. Günün 24 saati ofis olarak bile kullanabilirler. Beşiktaş'a TT Arena'nın verilmesi, bir evi iki kişiye kiralamaya benziyor! Üstelik bu iki kişi de birbirinin rakibi. Atıyorum Madonna'nın konserinde locanın ortasına paravan mı çekilecek?

ÇARŞI DA KARŞI
Konserdi, siyasi parti mitingleriydi derken TT Arena'nın zemini daha şimdiden haşat oldu. İki takım aynı statta 50 maç oynasa zeminin hali ne olur?
TT Arena her şeyiyle Galatasaray için dizayn edildi. Beşiktaşlılar maç kaybettiklerinde ya da bir olay çıktığında, her yeri sarı kımızı olan stadı kırıp dökme ihtimallerinin olduğunu da unutmayalım.
Sırf Beşiktaş localardan para kazanacak diye, stadı paylaştırmak mantıklı değil. Ayrıca Beşiktaş'ın ekonomik krizi büyük, TT Arena'yı dolduracak transferleri yapmaları da zor. Özetle bu sevdadan vazgeçilmeli, zaten Çarşı da başkasının stadına sığıntı olmak istemiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA