Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Altın Portakal yarışmaya film transfer etsin

Bazılarına anlatamıyoruz ya da anlamak istemiyorlar!
"Hülya Avşar'dan jüri üyesi olur ama başkanı olmaz. Aşkları ve polemikleriyle gündeme gelen magazinsel bir kişilik, ağırlığı yok" dedik. Bazılarını ikna edemedik!
Jüri üyeliğinden istifa eden Levent Kırca'yı popülist olmakla suçladılar.
"Bu karar Altın Portakal'ı kötü etkiler, usta yönetmenler Ferzan Özpetek'in jüri başkanı olduğu Altın Koza'yı tercih edecek" diye yazdık.
"Hayır, efendim, Altın Portakal Avşar'la daha popüler oldu" dediler. Popüler oldu ama polemikte, bütün usta yönetmenler Altın Koza'yı tercih etti. Genç yetenekler bile Altın Koza'ya filmlerini yolladılar.

YÖNETMELİK DE ÖNEMLİ DEĞİL!
Şimdi de "Altın Portakal'ı Hülya Avşar değil yönetmelik vurdu...", "Festival yönetmelik kurbanı oldu" başlıklı haberler çıkıyor. Bu haberlere de yanıt verelim tam olsun!
Deniyor ki, "Geçen yıl değişen yönetmeliğe göre Altın Portakal'a ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmler için getirilen 'yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma' koşulu, ustaların filmlerini Altın Portakal dışında bıraktı.
Örneğin Reis Çelik ve Zeki Demirkubuz'un filmleri, İstanbul Film Festivali'nde yarıştığı için yeni kural gereği Altın Portakal'a katılamadılar.
Aslında bir de Çelik ve Demirkubuz'a "Eğer İstanbul'da filmleriniz yarışmasaydı Altın Portakal'ı mı tercih ederdiniz?" diye sormak lazım!
Hadi onlar yeni yönetmeliğe takıldı. Yeşim Ustaoğlu, Derviş Zaim ve Erden Kıral sıfır kilometre hiçbir yerde yarışmamış filmlerini neden Antalya'da yarıştırmadılar? En büyük para ödülünü Altın Portakal vermiyor mu? En prestijli festival Altın Portakal değil miydi? Hepsi bir ay bekleyip Altın Portakal'da yarışırlardı!
Tablo çok net ve açık: Yeni yönetmeliğe takılmayan filmler bile Altın Portakal'ı istemediler!
Aslında bir çıkış yolu var: Ara transfer döneminde Altın Koza'dan yönetmen, yarışacak film transfer etmek!
Şaka bir yana, nereden nereye! Altın Portakal yönetimi "Benim festivalim nasıl olsa Türkiye'nin en iyisi, başka yerde yarışan filmi istemem" diyordu. Şimdi yarışacak film bulamıyorlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA