Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Faruk Turgut = Çamur At A.Ş.

2 Kasım 2012'de reytinglerde 'Huzur Sokağı' birinci, 'Dila Hanım' dördüncü oldu. Kasım ayının diğer reyting raporları da şöyle:
9 Kasım: 'Huzur Sokağı' birinci, 'Dila Hanım' sekizinci.
16 Kasım: 'Huzur Sokağı' birinci, 'Dila Hanım' beşinci.
23 Kasım: 'Huzur Sokağı' birinci, 'Dila Hanım' ikinci.
30 Kasım: 'Huzur Sokağı' ikinci, 'Dila Hanım' beşinci.
Bu reytingler üzerine 'Dila Hanım' dizisinin yapımcısı Faruk Turgut, TV Life dergisinden Eray Akıncı'ya konuşmuş:
"Çok enteresan sonuçlar çıkıyor şu an reytinglerde. 'Huzur Sokağı' dizisi; 'Yalan Dünya', 'Kayıp Şehir' ve 'Dila Hanım'dan fazla izleniyorsa, oturup düşünmek gerekiyor. Deneklerin sosyal konumları çok önemli. Yani siz götürüp denekleri Konya'ya koyarsanız farklı bir sonuç alırsınız. İstanbul'da Etiler'e koyarsanız farklı bir sonuç alırsınız. Şu anki yapı, Türkiye'nin daha çok muhafazakâr dizi tercihi olduğunu ispatlama derdinde. 'Huzur Sokağı'nın reyting almasının nedeni 'Niye korkuyorsunuz? Türbanlı insanları da dizilerde oynatın. Bak türbanlı dizi olunca reyting alınıyor' fikrini kanıtlamaktır. Başka bir şey değildir."
Faruk Turgut, bu röportajı yaklaşık 15 gün önce 'Dila Hanım' reytinglerde çok kötü giderken verdi.
Aynı röportajda 'Huzur Sokağı'nın senaristini tanımadığını, yönetmenin dördüncü sınıf olduğunu da söyledi. Polemik sever medya siteleri de balıklama atladılar!
Raslantıya bakın; bu röportaj medyada gündeme geldikten hemen sonra, 7 Aralık'ta 'Dila Hanım' ikinci, 'Huzur Sokağı' ise üçüncü oldu!

BUNU HEP YAPIYOR!
Ee Faruk Bey bu sonuca ne diyeceğiz şimdi?
Bir günde Konya'daki denekler iptal edilip Etiler'den yeni denekler mi eklendi?
Hani şaibe vardı?
Hani tüm reyting sistemi 'türbanlı dizi tutsun' diye ayarlanmıştı?
Bak 'Huzur Sokağı'nı geçmişsin işte! Belki haftaya da birinci olursun! Elinde delil ya da kanıt yok, niye çamur atıyorsun?
İşin aslı şu; Kanal D iki hafta önce 'Arka Sokaklar' dizisini cumaya alınca bir anda dengeler değişti ve bu değişiklik de 'Dila Hanım'a yaradı!
Ya da belki de 'Dila Hanım'ın ekibi iyi çalışıp çok izlenen bir bölüm çıkardılar! Ama Turgut'un kendi ekibine bile saygısı yok!
Faruk Bey bunu hep yapıyor aslında... Ne zaman dizisi tutmasa reytingler şaibeli oluyor! Dizisi ödül almayınca da yarışma şaibeli!
Peki ya siz Faruk Bey?
Siz ne kadar temizsiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA