Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT çekiliş için para vermeli

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre TRT; loto ve piyango çekilişlerinin televizyon yayını için her yıl Milli Piyango İdaresi'nden 5 milyon lira alıyormuş. Bu yıl TRT zam istemiş ama bu isteği geri çevrilmiş.
Böylece neden Nisan ayından beri loto ve piyango çekilişlerinin TRT'den yayınlanmadığını öğrenmiş olduk.
Ama daha büyük bir sorun var; 45 milyon liralık büyük ikramiyenin sahibini bulacağı yılbaşı özel çekilişi de TRT'den yayınlanmayacakmış!
Milli Piyango İdaresi; Ankara'da stüdyo kiralayıp büyük ikramiyenin çekilişini bu gece halka açık yapacakmış. Büyük çekiliş için sanatçıların da katılacağı bir eğlence düzenlenecekmiş.

REKLAM GELİRİ GİTTİ!
Yani Milli Piyango İdaresi, TRT'nin yapması gereken işi yapacak. Özel kanallar da kameralarını yollayıp çekim yapar, sıfır maliyetle reyting kazanırlar. Buraya kadar okuduğunuz bütün gelişmeler, üç günde çekilen Yeşilçam filmlerindeki mantık hatalarıyla dolu!
Aslında TRT para almadan da bu çekilişi ekrana getirse, iyi bir reklam geliri elde ederdi. TRT neden kendi tekelinde olan yılbaşı özel çekilişini diğer kanallara, hem de beleşe kaptırıyor?
TRT'nin neden loto ve piyango çekilişlerini yayınlamak için para istediğini ise hiç anlamış değilim! Normalde Milli Piyango İdaresi'nin TRT'den para alması lazım. Çok garip!
Ben yine de son dönemde birçok doğru işe imza atan TRT'nin bu garip duruma son vereceğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA