Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Twitter'da her hakarete ceza olmamalı

Manken Nilay Dorsay'a, Twitter üzerinden hakaret eden ve hakkında açılan davanın duruşmalarına gelmeyen sanık Sercan Dinçşahin hakkında yakalama emri çıkarıldı.
Bu, Türkiye'de Twitter davalarında alınan ilk yakalama kararı.

KAMU YARARI
Zaten Twitter davalarında büyük yığılma vardı. Şimdi bu 'yakalama kararı', emsal teşkil edeceği için Twitter davalarından sonuç alınmadığını düşünenler de yargının yolunu tutacak.
Mevcut dava sayısındaki fazlalık yüzünden zaten işlemez hale gelen mahkemelerin iş yükü daha da artacak!
"Ee hakaret edenin yanına kâr mı kalsın?" dediğinizi duyar gibiyim. Tabii ki kalmasın ama Twitter'da yapılan her hakarete de dava açılırsa, adalet sistemi çöker.
Çoknet bir örnek vereceğim: Britanya'da yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre; Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında yapılan her hakarete soruşturma açılmaması kararı alındı!
Dikkatinizi çekerim; bu karar adalet sistemi tıkır tıkır işleyen Britanya'da alındı!
Britanya'da artık ağır şekilde rencide eden, yakışıksız, müstehcen ya da yalan mesajlar yazanlar hakkında dava açılması için 'kamu yararı' şartı aranıyor. Türkiye'de de bu yapılmalı! Yoksa başka türlü Twitter davalarının yoğunluğuyla baş edilemez!
Okurlarıma da tavsiyem; bırakın hakaret eden yaptığı çirkinlikle yaşasın, sizi çok çok zor duruma düşürmeyen hakaretler için dava açmayın!
Yargıyı meşgul etmeyelim, daha hayati davalar var yıllarca bekleyen!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA