Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşte Ayhan Hanım'ın afişi

İlk filmi 'Nefes'le 2.5 milyon izleyiciye ulaşan Levent Semerci'nin son filmi 'Ayhan Hanım'da; başrol oyuncusu Vahide Gördüm kansere yakalanmış ve filmin çekimlerine uzunca bir süre ara verilmişti.
Neyse ki gelen haberler iyi; çekimler bitmiş. Sadece postprodüksiyon için kısa bir çekim yapılacakmış.
Filmin afişi de hazır; bu afişi ilk defa GÜ- NAYDIN'da görüyorsunuz.
Ben böyle bir afişi daha önce hiç görmedim. Belki dünya sinemasında bu tarz radikal örnekler vardır ama Türk sinemasında buna benzer bir afişin olduğunu hatırlamıyorum.

OYUNCULAR YOK
Afişte ne yönetmenin, ne de oyuncuların adı geçiyor. Üstelik filmden de bir görüntü yok. Sadece üstte 'Ayhan Hanım' yazıyor; altta da gerçek hayatta çekilmiş bir grup kadının fotoğrafı yer alıyor.
Aslında böyle bir afiş, bir film için ticari intihar demek... Belki de farklı olduğu için daha çok dikkat çekecek, bekleyip göreceğiz.
Levent Semerci, afişteki bu radikal tercihi hiç önemsemiyor çünkü yönetmen bu filmi, o siyah-beyaz fotoğrafta gördüğünüz kadınlar için çekti.
Bu kadınlar; 12 Eylül döneminde evlatları cezaevinde olan anneler...
Afişteki fotoğraf da, cezaevinde görüş öncesi çekilmiş. Ortada oturan ise Levent Semerci'nin annesi Ayhan Hanım.
Gelelim 'Ayhan Hanım'la ilgili en sürpriz bilgiye: Filmde bir modern dans topluluğunun koreografileri de yer alacak. Bu müzikal bir film olmasa da içinde dans olacak.
1977'deki 'Kanlı 1 Mayıs'tan 1990'a uzanan bir dönemi anlatan 'Ayhan Hanım'; bir 12 Eylül filmi olsa da, daha öncekilere benzemeyecek.
Sıra dışı ve cesur bir filmin vizyona gireceği kulaktan kulağa yayılıyor. Cesur olduğu da, afişteki Devrimci Yol örgütünün ambleminden anlaşılıyor zaten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA