Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Haber değil, Yeşilçam senaryosu

"Havalimanına indiğinde Reto Ziegler'e 'Hoş geldin' demeye gelen birkaç kişi arasında iki de genç vardı... İki genç ellerindeki poşeti Ziegler'e uzattılar... İsviçreli futbolcu içinde ne olduğuna bakmadan poşeti aldı ve bavullarının yanına bırakıp ayrıldı... Sağlık kontrolünün ardından oteline geçen Ziegler, poşeti açtığında gördüklerine inanamadı. Poşette meyve suyu ve bir poğaça vardı.
O iki genç, belki de zorlukla denkleştirdikleri para ile havalimanına gelmiş ve belki de son paralarıyla duydukları vefa duygusu ile Ziegler'e bir hediye vermek istemişlerdi... Ama o armağanın taşıdığı değer; parasında değil, içine katılmış duygusundaydı.

ZIEGLER VE POĞAÇA
Bütün bunlar duygusallığı ile tanınan Ziegler'i derinden etkiledi. Duygusallaştı, gözleri doldu. İsviçreli oyuncu, yaşadığı bu duygu selini akşam antrenmanı öncesinde arkadaşlarına anlatırken kendini tutamayıp gözyaşlarına boğuldu..."
Hürriyet'te yayınlanan Ahmet Ercanlar imzalı bu habere inanmamış ama sadece 'arabesk' haber dilini ti'ye almıştım. Okuyucularımdan biri, havalimanındaki karşılamanın görüntülerinin yer aldığı şu link'i yolladı: http://alkislarlayasiyorum. com/icerik/103343/reto-ziegleri- pogaca-ile-karsilamak
Görüntülerde hiç de gariban görünmeyen iki gencin Ziegler'e poşeti vermesiyle, kulüpten bir görevlinin olaya müdahale edip poşeti gençlere geri vermesi arasında geçen süre üç-dört saniye!

SPOR BASINI TİRAJ
Spor muhabirliği zor bir meslek; yöneticisi, futbolcusu konuşmaz ama gazetedeki şef haber bekler. Arada ufak tatlı yalanlarla süslü asparagas haberler yapılır. Çünkü o koca sayfalar bir şekilde dolmak zorundadır.
Ama 'Ziegler ve poğaça' haberi baştan aşağı hayal mahsulü. Daha da kötüsü; ertesi gün yine aynı muhabir poğaçayı veren gençlerle buluşup öykülerini anlattı.
Vallahi bir yaşıma daha girdim. Yoksa Ahmet Ercanlar bizimle dalga mı geçiyor? Sonra da "Spor basını tiraj almıyor" deniyor.
Ee böyle ultra hayal ürünü haberler yapılırsa kim inanır, gazete alır?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA