Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hem Oscar'lı hem Altın Palmiye'li tek Türk oyuncu

Necmettin Çobanoğlu, 'Benim İçin Üzülme' dizisindeki 'Davut' rolünde yine müthiş oynuyor.
Yeni nesil gençler; Çobanoğlu'nu dizilerden tanıyor. Ancak usta aktörün filmografisinde, Türkiye'de başka hiçbir oyuncuya nasip olmamış tarihi bir başarı gizli. Şimdilerde genç oyuncular röportajlarında, Los Angeles'ta katıldıkları oyunculuk kurslarını bile ballandıra ballandıra anlatırlarken; Çobanoğlu'nun tarihi başarısından bahsetmemesi, "Bu kadar da mütevazılık olmaz" dedirtiyor insana.

MÜTHİŞ BİR KARİYER
Önce bir hatırlatma: Yılmaz Güney'in 1982 yapımı 'Yol' filmi, Cannes'da 'En İyi Film' dalında Altın Palmiye; Xavier Koller'in yönettiği 1990 yapımı 'Umuda Yolculuk' ise 'En İyi Yabancı Film' dalında Oscar kazanmıştı.
Çobanoğlu'nun tarihi başarısı da; bu iki filmde birden rol almasıdır.
Sinemaya set işçisi olarak başlayan, dublörlük de yapan, oyunculuk aşkına kafasında ceviz büyüklüğünde bir de delik bulunan ('Yol' filminde geçirdiği kazanın hatırası) Çobanoğlu'nu; inşallah daha uzun yıllar sadece dizilerde değil, sinema filmlerinde de bol bol izleriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA