Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Romantik komedi 2' nasıldı?

'Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda'da; 'Hangover' filminin 'bekarlığa veda' ve 'evlilik telaşı' temalarını görüyorsunuz. "Kopya çektiler" demiyorum, öykünmüşler sadece. Ancak öykündükleri eserlere 'Sex and the City' de dahil olunca; insan "Ne güzel iş; oradan buradan senaryonun çatısını kur, karakterleri devşir, sonra da film çekti ol" demeden edemiyor. 'Hangover' zaten Türk sineması için resmen anonim eser oldu yahu!
Filmin öyküsü ve karakterleri için, Onur Baştürk gibi Zeki Demirkubuz gerçekliği aramayacağım. Ama oyuncu kadrosu; Gürgen Öz, Sinem Kobal ve onlara "Dur yapma, manyak mısın" diyen ünlü konu mankenlerinden oluşmuş gibiydi.

GÜRGEN ÖZ HARİKA OYNAMIŞ
Sinem Kobal başrolde, evlenmek için yanıp tutuşan komik ve kıskanç sevgiliyi oynuyor. Rolüne çok çalışmış belli ama senaryo yazarı bütün esprileri Gürgen Öz'e yazmış. Bu da filmin en büyük dezavantajı olmuş.
Gürgen Öz harika oynamış, bence yeni bir komedi starı geliyor. Öz; Türk sinemasındaki şişman, ağzı bozuk, arıza, Doğulu gibi artık izlemekten sıkıldığımız klişe komik tiplemelere, modern şehirli mizahıyla panzehir olabilir.
Bu tarz filmlerde izleyici güler güler ve sonra kendisini duygusallığa bırakır. (En klasik örnek için bkz: 'Pretty Woman') Ama bu filmde romantizm de eksik. Hani ünlü olma adayları haber olmak için sahte ilişki yaşarlar ama yakından baktığınızda hiç ilişki yaşıyorlarmış gibi durmazlar ya; filmdeki aşkta da aynı duyguyu hissettim.
Keşke komediye daha çok yüklenselermiş. Film, Gürgen Öz'ün sahnelerinde komedi adına tam gaz alıyorken, yönetmen hep frene basmış. Mesela Nurseli İdiz'in kaynana karakteri çok komikti, daha çok sahnesi olmalıydı.
Tüm dezavantajlarına rağmen 'Romantik Komedi 2' eğlenceli, çerezlik bir film olmuş. Çekimler iyi, oyuncular popüler, epeyce komik sahne var. Tabii ki daha da iyi olabilirdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA