Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yılmaz Erdoğan kopya çekti mi?

Yılmaz Erdoğan; 'Kelebeğin Rüyası'nın senaryosunu yazarken, Hikmet Bila'nın 'Kömür Kara' senaryosundan kopya mı çekti? Altı ay önceki bir tartışma bu ama yine gündemde.
Bu polemikle ilgili altı ay önce Erdoğan'ın şu açıklamasına yer vermiştim: "İki senaryo arasında; gerçek hayat hikayesi olmasından ötürü var olması kaçınılmaz doğal benzerlikler dışında hiçbir ilişki yoktur." Ben şöyle bir akıl yürütmüştüm: Erdoğan'ın samimiyetine inanıyoruz ama böylesine az tanınmış iki şair üzerine çalışırken, her türlü bilgiyi değerlendirirken; Bila'nın senaryosundan haberdar olmaması ilginç!
Haberdar olsa da 'kopya çekmediği' sürece sorun yok. Sadece basın açıklamasındaki "Merhum Hikmet Bila'nın yazdığı senaryodan kısa bir zaman önce kendisi vasıtasıyla haberim oldu" sözü yüzünden başı ağrır.

SÖYLEŞİDE AÇIKLADI!
Ergün Güven (Twitter'daki hesabında gazeteci yazıyor) Twitter'dan şunu yazdı: "Bu hikayenin üzerine gelip Yılmaz Erdoğan oturmuştur. Hikmet Bila ölmeden önce şairlerin hikayesini, senaryosunu BKM'ye gösterme gafletinde bulundu. Senaryosu, yedi yıl önce noterden onaylandı."
Altı ay önce paylaştığım şu detay şimdi daha çok önem kazandı: Tarih 26 Eylül 2007. Yer Mithat Alam Film Merkezi. Erdoğan öğrencilerle söyleşi yaparken aynen şunu söylüyor: "Benim yeni bir film projem var. O film gerçek bir hayat hikayesindendir. 1922'de doğmuş ve 1942'de ölmüş iki şairin hikayesidir."
Çözüme ulaşmak için Bila'nın senaryosunu satır satır okuyup filmdeki sahnelerle karşılaştırmak lazım. Ya da Güven senaryonun BKM'ye gönderildiğine dair bir kanıt göstermeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA