Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç dil konuşan dilenci

Galatasaray'ın maçını Madrid'de izlemeyen giden gazeteciler arasında ben de dahil olmak üzere birçok Fenerbahçeli vardı; Beşiktaşlılara da rastladım. Tabii bu durum Galatasaraylı gazeteciler arasında espri konusu oldu; hak vermedim değil.
Galatasaray taraftarlarının Plaza Mayor gibi birçok meydanda, Real Madrid'lilerin takıldığı kafe ve barlarda gönüllerince eğlenip şarkılar söylemeleri tabii ki Avrupa'ya özgü bir durum. wGalatasaraylılar, Kadıköy'deki derbide aynı şekilde rahat hareket edebilirler mi? Edemezler. Maça gitmeleri bile yasak! Aynı durum dört büyükler arasında oynanan tüm maçlarda geçerli. Benim anlamadığım; Avrupa'da bu hoşgörüyü yaşayanların, eve döndüklerinde döner bıçaklarıyla birbirlerine girmeleri. Avrupa'da doğru olanı görmüşsün niye uygulamıyorsun?
Madrid'de hangi Roman dilenciye rastlasam Türkçe konuşuyordu. Bulgaristan'dan geldiklerini söylüyorlardı. Bir gazeteci arkadaşım "Bunlar Türk taraftarların olacağını duyup gelmişler" dedi ama bu garip durumu çözemedik. Eğer hakikaten maç için geldilerse, örgütsel yapılanmalarına hayran kaldım. Daha da ilginci; dilenci bir kadın İspanyolca, Türkçe ve Kürtçe konuşuyordu. Öyle birkaç cümleyle de değil, iyi konuşuyordu. Ee yabancının dilencisi bile bir başka oluyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA